Parool: Ingezonden brief Henk Bruning #Cruijff #Ajax

Henk Bruning 
Onderstaande ingezonden brief stond gisteren in het Parool.

Amateuristisch Ajax

Bestuursvoorzitter Uri Coronel hield een bewogen en open persconferentie over de schade die Cruijff c.s. Ajax heeft toegebracht.  Toch treffen ook directie en Bestuur blaam. Het adviesproces was amateuristisch. Als je mensen vraagt en advies op te stellen, ben je als directeur opdrachtgever. De commissie adviseert aan jou en jij beslist wat en hoe ermee wordt omgesprongen. Adviseurs bepalen al helemaal niet het personeelsbeleid. Toen Cruijff c.s. ook personele gevolgen naar buiten brachten, had de directeur moeten zeggen: Heren, bedankt, stuur de nota, uw opdracht is afgelopenxe2x80x9d. Dat Cruijff de bestuursvoorzitter voor een blok zet, is van hem bekend. Coronel had hem toen de deur moeten wijzen. Vergelijk bijvoorbeeld een binnenhuisarchitect die je van advies dient en tegelijk zegt dat je morgenochtend om 8 uur je vrouw het huis moet uitzetten, dan pak je de architect toch ook bij kop en kont en gooi je hem het huis uit. Voordat Bergkamp en Jonk de opleidingen van Arsenal en Internazionale gaan kritiseren, is het verstandig eerst een cursus xe2x80x98effectief adviserenxe2x80x99 te volgen. Tot slot Cruijff zelf en zijn zaakwaarnemer. Cruijff is niet te veranderen, hij is uniek vanwege zijn scherpe blik en dito uitspraken. Zijn zaakwaarnemer zou Cruijff moeten beschermen tegen zelfdestructie, maar heeft dat hij verzaakt. Als een slaaf heeft hij de stem van zijn meester versterkt en de schade vergroot. Om met Henk Spaan te zeggen: xe2x80x9cvuilnisman kan deze zak ook meexe2x80x9d.

Ajax moet zijn ballen tonen. Als Bestuur, RvC en directie achter de trainer en de club staan en lijn van successen, zoals Coronel memoreerde, doorzetten. En Cruijff, ach die zit alweer in Barcelona.

Henk Bruning

Lady Charity in Casablanca (Zeedijk A’dam) groot succes!

Loszand Gisteren met broer Rob gegeten in restaurant  Casablanca aan de Zeedijk te Amsterdam. We vierden nog een keer zijn 65e verjaardag, Aangenaam werden we overvallen door "Lady Charity". Casablanca heeft iedere avond een theateract of goochelact, kortom varietxc3xa9. Het werd een groot succes met veel samenzang op "de troubadour" van Lenny Kuhr, "We are family" van de Pointer Sisters en oa "Walk on" van lee Towers. Moeiteloos werden de interantionale gasten zoals Noren, Amerikanen, Austaliers in het programma "los zand" betrokken. Erg leuke avond samen met mijn broer Rob!

Op onderstaande link kun je een trailer zien

http://www.ladycharity.nl/loszand_trailer.php

Lady Charity kun je iedere vrijdagavond bekijken in Casablanca op de Zeedijk. Je eet gewoon een menu en ergens tussen het menu ga je voor 30 minuten het knusse theaterzaaltje in. Een echte aanrader voor een avondje uit. Casablanca zit aan het begin van de Zeedijk vlakbij de Oude Zijdskolk.

 

Morgen 11.30 uur 10 km Brijderloop Hylas Alkmaar

190920106169 

3 apr 2011 – Brijderloop 11.30 uur Alkmaar Atletiekbaan Hylas

Hardlopen is voor iedereen belangrijk en vandaar dat Brijder Verslavingszorg, samen met atletiek vereniging Hylas, op zondagochtend 3 april 2011 de 13e Brijderloop in Alkmaar organiseert.

Zet met hardlopen de eerste stap
Binnen het behandel aanbod van Brijder is xe2x80x98running therapyxe2x80x99 een beproefde methode. Geregeld hardlopen helpt mensen de eerste stap te zetten om afscheid te nemen van hun verslaving. Veel mensen krijgen door de geleverde prestatie een goed en voldaan gevoel. Het geeft zowel patixc3xabnten als niet-patixc3xabnten veel zelfvertrouwen. Hardlopen kan niet alleen een alternatief zijn voor het gebruiken van alcohol en drugs, maar is ook een goed middel tegen alledaagse verslavingen als stress, roken en werken.

Een sportieve prestatie en gezelligheid
De Brijderloop is al jaren een succes. Jong en oud, van beginner tot wedstrijdloper, iedereen kan meedoen op zijn of haar eigen niveau. Niet alleen clixc3xabnten, maar iedere loopliefhebber. Een sportieve prestatie kan namelijk iedereen een geweldige kick geven. Deelnemers kunnen zich inschrijven voor een afstand van 5 of  10 kilometer. Ook deze keer wordt de officixc3xable wedstrijd voorafgegaan door een 'kidsrun' van 400m, 800m en 1200m. Kortom, een tip voor een actief dagje uit met de hele familie, waarbij sportieve gezelligheid voorop staat!

Programma
10:30 uur: 1200m (3 rondjes op de baan)
10:40 uur: 800m (2 rondjes op de baan)
10:50 uur: 400m (1 rondje op de baan)
11:30 uur: 5 en 10 km

Parcours
Een mooi parcours door de polders tussen Alkmaar en Bergen.

Voorinschrijving
De voorinschrijving is gesloten.

Na-inschrijving
Na-inschrijving kan voor de aanvang van de wedstrijd op 3 april vanaf 9.30 uur in de kantine van AV Hylas. De kosten voor de 400m, 800m en 1200m zijn dan 5,00 euro en voor de 5 en 10 km 8,00 euro.

Prijzen
Na afloop van zowel de kidsrun als de prestatieloop volgt de prijsuitreiking. Prijzen worden niet nagestuurd. Na 3 april kan er geen aanspraak meer worden gemaakt op de prijzen.

Herinnering
Elke deelnemer ontvangt een herinnering: voor deelnemers aan de kidsrun is dit een medaille. Voor deelnemers aan de 5 en 10 km is dit een heel mooi running T-shirt

Wil je meer weten over de Brijder Verslavingszorg?
Meer informatie via de Brijdersite of bij de afdeling Preventie 072 – 527 28 03.

Aanvang : 10:30 uur

Lokatie : Atletiekbaan Hylas

Paul Neering en Kees Schelling CPC-loop

Paul Neering en Kees Schelling cpc11-20700 Op 13 maart werd de City Pier City Loop verlopen tussen Den Haag en Scheveningen. Was tijdens de halve marathon van Egmond Paul mijn haas. Deze keer was hij de haas van Kees Schelling. Zie de finish van beide heren op bovenstaande foto. Advies aan Kees Schelling is om voortaan te wisselen van loopshirt. Steeds weer het gele shirt maken de hardloopitems van beide heren op deze blog een beetje "saai". Tijden: Kees Schelling: 1.44.22 en Paul Neering 1.44.19.