Het “Johan Cruijff directiedillema”

190820105970 

Johan Cruijff legt een managementdillema bloot!

Het is weer genieten de laatste tijd bij Ajax. Johan Cruijff doet een greep naar de macht en directie komt niet verder met de kreet dat men geen xe2x80x9cabsolutismexe2x80x9d wil. Nu weet de gemiddelde Ajaxsupporter niet wat absolutisme is maar voor de media is dat afdoende. Toch is het conflict interessant om te volgens en zeer actueel. Vandaag is het voltallige bestuur en RvC opgestapt! Kern van het verhaal is natuurlijk: een directie die geen verstand van zaken heeft wat er op de werkvloer (spelers die trainen/voetballen) moet gebeuren om de resultaten beter te maken. Vervolgens is de crisisvraag: Hoe moet je  xe2x80x9cMuiterij op de Bountyxe2x80x9d managen?

Wat bij Ajax gebeurt, gebeurt ook bij veel bedrijven/werkgevers. En dus ook bij centrale gemeentelijke diensten en stadsdelen? Ikzelf heb het al een aantal keren meegemaakt in bij de oude Sociale Dienst Amsterdam, bij Maatwerk Amsterdam, bij de Dienst Werk en inkomen (DWI) en ook zie ik dit terug bij bijna al mijn opdrachten als interim manager. Directies zijn helaas vaak gebaat bij scoren, hebben last van grote egoxe2x80x99s of worden sterk politiek gestuurd. Zij komen vaak in de verleiding om met hypes mee te doen of hebben niet te realiseren ambities. Helaas vervreemdden ze dan van hun kernactiviteit xe2x80x9cWaarom zijn wij hier als organisatie op aardexe2x80x9d. Veel teruggehoord is ook dat directie en management vaak ook geen verstand van zaken hebben van wat er op de werkvloer gebeurt.  Als je als directie/management niet goed begrijpt wat er exact op de werkvloer gebeurt dan kan je ook de middlemanager (teammanagers/teamleiders/coxc3xb6rdinatoren) niet goed aansturen en begrijp je ook niet waarom beoogde resultaten niet worden behaald. De grote fout die dan wordt gemaakt is dan om de structuur te gaan aanpassen (of nog erger: xe2x80x9cWe gaan de organisatie kantelenxe2x80x9d) in plaats van te zorgen dat er door het middlemanagement goed wordt gestuurd. Maar om de middlemanager goed te kunnen aansturen moet je natuurlijk wel weten waar het over gaat en waar het fout gaat. Het staat natuurlijk mooi xe2x80x9cSturen op vertrouwen, sturen op resultatenxe2x80x9d. Past helemaal in HNW. Maar je kunt pas realistische resultaten afspreken als je goed weet wat de werkvloer aan diensten en producten produceert met alle haken en ogen. Bovenstaande is geen wet van meden en persen.Een goed hogermanagement met een goede mix van kennis en een goed middlemanagement die exact weet wat er op de werkvloer gebeurt is een goed recept voor een lerende organisatie. Dit even ter reflectie in deze blog.

Tja en dan weer terug naar Ajax. Ik voorspel dat de directie (deels) zal aftreden en dat er een voetballer in de directie komt. Ik voorspel Keje Molenaar (voetballer en academisch (advocaat) geschoold). De bountycrew van Cruijff zal worden aangestuurd door directie met xe2x80x9cSturen op vertrouwen en sturen op resultaat (meerjarenplan voor de broodnodige rust). Er zullen ongetwijfeld nog meer koppen gaan rollen en langzaam kruipt mijn cluppie AZ naar de 3e plaats! Met Ajax gaat het heus wel goed komen ook als zit ik er persoonlijk niet op te wachten ;-).

xe2x80x9cJe ziet het pas als het doorhebtxe2x80x9d en boek van Pieter Winsemius over de managementbetekenis van Cruijffuitspraken is zeker aan te raden voor de AGA bibliotheek. Aan deze uitspraken is deze week weer een nieuwe bijgekomen xe2x80x9cJe bent een blind paard als je niet ziet dat het niet goed gaatxe2x80x9d

Edward Neering