Dam tot Damloop 2010

190920106148 
Vandaag de Dam tot Damloop gelopen en PR weer scherper gesteld op 1.33.16 (vorig jaar 1.38.27). Vanmorgen was natuurlijk de cruciale vraag: wel of niet met regenkleding gaan lopen. Langzaam opgestaan, bruin brood en een paar koppen koffie  en voila twee keer een flinke stoelgang. Het lijkt wel een kadootje van de natuur want dat scheelt toch weer een klein pondje gewicht!

Inmiddels zijn de oude hondekop stoptreinen van Alkmaar naar Amsterdam vervangen door hypermoderne stoptreinen en  in deze nieuwe ambiance van de NS richting Amsterdam met vele lopers uit Heiloo/Alkmaar en vervolgens alles wat aan de Zaanlijn ligt. Ook hier weer de vraag wel of geen regen. Uiteindelijk zegt iemand gedecideerd ter hoogte van Koog Bloemwijk dat het hoogstens gaat motregenen dus hoe dan ook …. geen regenkleding! Makkelijk zo'n I phone met Buienradar. Op en rond Amsterdam Centraal is het een drukte van jewelste. Schud eerst nog even de handen van DWI collega's voor het VVV-kantoor en daarna voor de foto naar de Schreierstoren met AGA Adviesgroep Amsterdam en daarna met de gemeente Amsterdam op de foto op de brug bij de St Nicolaaskerk. Geen foto's want a) AGA-mensen waren er niet b) de start was te snel om nog eens rustig op de foto te gaan. Dus dan maar naar vak 1 voor de start. Eric van den Burg gaf als wethouder het startschot en liep vervolgens zelf ook nog eens mee, kijk dat is een echte wethouder voor sport. Ik schat zo in dat hij 1.37.58 heeft gelopen. Hij is dus keurig in mijn kielzog blijven zitten, nog een gentleman ook!. In de IJ-tunnel zie ik Ron Kemper van Pantar Amsterdam lopen >> hij verzekerde mij weinig getraind te hebben maar ik voel aan het tempo dat we boven de 11 kilometer per uur lopen, hoezo niet getraind. Langzaam verdwijnt Ron uit mijn zicht.

De eerste vijf kilometer loop is binnen de 25 minuten. De innerlijke gloed in mij ziet een tijd van onder de 1.30 uur gloren maar langzaam gaat het gemiddelde omlaag ondanks de aanmoedigingen van Jesse Bos, Marianne Harinck en nog een paar die mijn naam langs de kant scandeerden, waarvoor dank. Bij de 10 km rond 55 minuten dat is de bijna mijn persoonlijke PR op de 10!! Doorgaan dus, maar ja hoor ze komen xc3xa9xc3xa9n voor xc3xa9xc3xa9n voorbij, Arjan van  Vembde, Henk de Jong, Jeroen Schutter unsw. In Zaandam is het toch altijd weer feest en de ik finish dus in 1.33.16

Meer uitslagen volgen later. Paul Neering eindigde in de geweldige tijd van 1.12.22 en Kees Schelling in 1.15.41. Maar aan deze twee lopers zit een uitzonderlijk verhaal vast, daarover later meer! Frank Neering eindigde in 1.22.12, ik kwam hem even tegen in het businessdorp. Blijkt ie zichzelf nog steeds de witte keniaan te noemen, deze naam had ik allang zonder toestemming overgenomen dan wel afgenomen. Immers wie is er nu echt wit van de Neeringen!!

Edward Neering

190920106168 En er natuurlijk weer een gouden plak bij! Op de afbeelding dit jaar de lopers die de IJ-tunnel verlaten dus een echte Dam tot Damloopafbeelding.