Expositie Dennis Mechielsen in Wageningen

45647_109807385742994_100001412003856_82822_471655_n 
Dennis Mechielesen is de zoon van Marianne Neering en dus een achterneef. Hij timmert behoorlijk aan de weg de laatste tijd en is ook succesvol. Hij exposeert in Wageningen de hele maand september. Hij maakt mooi werk dus zeker de mooite waard om te gaan kijken als je in de buurt bent. Zijn oom is Charl Neering en zijn tante is Christa Neering. Dus de expositie is "Neeringproof" 😉 !

Als appeltjes van de levensboom

De Neel Terwijl de doelpalen bij het CDA worden verzet tijdens de wedstrijd en de Amerikaanse economie toch blijkt te groeien terwijl de beurzen eerder al hadden gereageerd op "the double dip" van de media >> is het de afgelopen weken flink raak als het gaat om bekende Nederlanders die in de jaren zeventig en tachtig een deel van mijn wereld bepaalden. Ton van Duinhoven (Hadimassa, Feijenoordsuppoost, Jamin, en Albert Heijn), Anton Geesink (de gouden houdgreep, dubieurs IOC-lid en de fantatische persiflage van Eric van Muiswinkel), Conny Stuart (zeur niet!), Henk Vonhoff (met Erica Terpstra de verpersoonlijking van de VVD)  Baantjer (mooie intro Toets Tielemans in de altijd slecht geacteerde tv-serie, maar toch leuk omdat we steevast met mijn zoon er naar keken) en last but not least Jean Nelissen.

Jean Nelissen, zijn stem heb ik velen uren moeten horen tijdens vele wielerwedstrijden. van Tour de France tot Amstel Gold race en van Giro tot Parijs Roubaix. En natuurlijk zijn talrijke mooie  bijdragen aan de avondetappe met 'de Neel". Maar ook het fantastiche artikel van hem in Hard Gras, het prachtige verhaal over Willy Dullens. De gedoodverfde limburgse Johan Cruijff. Eric van der Leur  (Roda JC) was een slap aftreksel van hem terwijl ik dat al een opvallende prima voetballer vond. Kortom de iconen van de jaren zeventig en tachtig vallen als appeltjes van de bomen en dat relativeert toch weer enorm.

Jean Nelissen was geen opvallende verslaggever zoals de geweldige Hugo Walker ("Komt dat schot!!!) of Theo Koomen (Moederrrrrrtje!). Eerlijk gezegd was hij saai zakelijk deskundig en kibbelde in live-uitzendingen veel met Mart Smeets. Wel 10 keer beter dan de de huidige Maarten Ducrot die al tig keer zijn hoed gaat opeten "als die en die renner dat volhoudt", zijn sjas patat en zijn "nieuwe wielrennen" terwijl de gemiddelde renner allang met de nieuwste generatie doping rondrijdt. Herbert Dijkstra is een prima opvolger voor onze Jean, onze Neel.

Langzaam verdampen de stemmen van de 20e eeuw en op het internet staat al de zoveelste necrologie. Nog even en dan is Mies Bouman aan de beurt, een schok voor liefdadig Nederland en een robuuste herinnering,  aan "Exc3xa9n van de Acht", toen Nederland nog twee TV-netten had en er nog echte hits waren gelanceerd als troetel- en alarmschijf,  zal dan opnieuw verdampen.

Edward Neering