Brasserie Wildschut Heiloo

Wildschut Gisteren gegeten bij Brasserie Wildschut. Voor het eerst weer na de brand. De entourage en de ambiance is weer terug dus dat is prima in orde. De Thaise kippensoep en de uitensoep waren goed en gerserveerd met ruim stokbrood. Minpunt is dat de rode wijn in te kleine wittewijn glazen wordt gerserveerd. De rode wijn is bijna vier euro per glas dus je ontkomt niet aan het gevoel als klant dat je tocht wordt bedot. De chileense wijn is overigens wel goed. Als hoofdmaaltijd de kipsatxc3xa9 en de Ossenhaaspuntjes. De laatste hadden malser gemoeten en jammer is weer dat je voor twee personen een heel klein bakje gekruide patat krijgt. Het komt allemaal beknepen over zeker als je kijk hoe de soep werd geserveerd. De bediening was een goedlachse serveerster was dus prima. Het laatse minpunt, en dat was voor de brand ook zo, is dat het te lang duurt voordat je je voorgerecht krijgt en daarna je hoofdgerecht. Te lange doorlooptijden dus. En wat uiteindelijk bij mij in het verkeerde keelgat schiet is dat mijn vrouw iets over de kleine wijnglazen zei en in relatie tot prijs <> kwaliteitsverhouding. Goed bedoeld zou ik zeggen en doe je je voordeel ermee. Maar nee hoor, de eigenares was beledigd door de opmerking en verdedigde zich met het abstracte wapen "dat hoort bij het concept". Concept aanpassen dus, lijkt mij. Voorlopig even geen Wildschut.

Edward Neering