Gertjan Verbeek

Az_30_juni_2008_008 

ALKMAAR- Gertjan Verbeek is met ingang van het seizoen 2010-2011 de nieuwe trainer van AZ. De 47-jarige Deventenaar tekent bij de Alkmaarders een contract voor drie seizoenen. Eerder was Verbeek als trainer werkzaam bij sc Heerenveen, Feyenoord en Heracles Almelo.

"Met Verbeek trekt AZ een trainer aan die past bij de filosofie van de club", aldus Directeur Voetbalzaken Marcel Brands. "Zowel bij sc Heerenveen als Heracles Almelo heeft hij laten zien dat hij jonge spelers aantoonbaar beter kan maken, gekoppeld aan goede resultaten. We waren op zoek naar een Nederlandstalige trainer, die discipline hoog in het vaandel heeft staan en past bij de spelersgroep van AZ. Gertjan Verbeek voldoet aan die criteria."

Uitdaging

Verbeek: "Bij AZ tref ik een club aan met een goede organisatie en prima faciliteiten. De afgelopen jaren kenmerkten zich door een standvastig en consistent beleid, aangestuurd en uitgevoerd door kundige mensen. Dit alles heeft geleid tot sportief succes en een heel talentvolle selectie. De filosofie en ambitie van AZ hebben mij ervan overtuigd dat er een mooie uitdaging in Alkmaar ligt."

Trainerscarrixc3xa8re

Verbeek begon zijn trainerscarrixc3xa8re al tijdens zijn voetballoopbaan, die hij combineerde met het trainen van de A-jeugd van sc Heerenveen. Na zijn periode als voetballer ging Verbeek bij de Friezen aan de slag als assistent van Foppe de Haan. Bij Heracles Almelo stond hij van 2001 tot 2004 voor het eerst op eigen benen, waarna hij als hoofdtrainer terugkeerde naar sc Heerenveen en de club vier jaar achtereen naar Europees voetbal loodste. Na een korte periode bij Feyenoord, ging Verbeek dit seizoen opnieuw aan de slag in Almelo. Met Heracles plaatste hij zich voor de play-offs om Europees voetbal.

Bij Heracles Almelo had Verbeek nog een contract tot 2012. AZ doet geen uitlatingen over de afkoopsom.