Frans Neering

Frans_neering Onze broer Frans is twee jaar geleden overleden. Frans werd 52 jaar. Volgende week 26 februari 2010 zou hij 55 geworden zijn. Het toeval deed zich voor dat ik op zijn sterfdag (15 februari) op een locatie was waar hij heel veel geweest is. Ik had een afscheidsreceptie van directeur, van mijn huidige werkgever AGA Adviesgroep Amsterdam, Yardena Tanarcan-Shitrit. Zij nam afscheid van ons in "the colour kitchen". Dit restaurant, een werkgelegenheidsproject a la Herstelling en Jamie Oliver, is gevestigd in de verbouwde katholieke LTS, Dominco Savio in Amsterdam Slotervaart vlakbij het St.Lucasziekenhuis. Frans zat hier vier jaar op school  en deed een opleiding als metaalbewerker. Daarna ging hij naar de bedrijfsschool van Fokker.  Ook heb ik zelf nog gastlessen op deze school gegeven begin jaren negentig aan leerlingen die de stap moesten maken naar werk of een vervolgopleiding. Ik gaf destijds les over de jeugdwerkgarantiewet (JWG) en werkte destijds bij de sociale dienst in Osdorp. Zelf werd ik ook op een katholieke school geplaatst na de lagere school zo ook dus Frans maar waarom andere broers dan naar openbare scholen in het voortgezet onderwijs gingen zal altijd een vraagteken blijven.

Op de sterfdag van Frans zijn ook zijn zoons Jordi en Roy Neering jarig en ook mijn dochter Eva. Een dag na Valentijn met veel familiereuring dus.

Portret: Marja Keijzer

Edward Neering

PvdA: Rug recht gehouden, val kabinet onafwendbaar!

Joop_den_uyllezing_030 Op zich komt de val van het kabinet Nederland uitstekend uit. Ondanks alle krokodillentranen wil ik graag even het volgende kort uiteenzetten.

<> Goed dat PvdA zijn rug recht heeft gehouden > In 2010 weg uit Afghanistan.

<> Schandalig dat de NAVO geen scenario heeft om voor Nederland een opvolger heeft in Uruzgan> heeft verzuimd een estafettestrategie te regelen binnen "het team NAVO". Nederland treft geen blaam.

<> Tot zover Afghanistan.

<> De val is eigenlijk prima getimed. Immers er moet 35 miljard worden bezuinigd en een  nieuw te vormen kabinet moet dus direct met de billen bloot. Er moeten keuzes worden gemaakt en datzelfde kabinet moet dus ook de besluiten uitvoeren  en dus verantwoordelijkheid nemen hetgeen dit kabinet, inmiddels opgestapt, niet kon omdat haar termijn afgelopen zou zijn in 2011. Eventuele besluiten over bezuinigingen over de 35 miljard bezuinigingen zouden dus papieren tijgers geweest zijn omdat er dan volgend jaar weer een nieuw kabinet zou zijn gekomen met een nieuw regeeraccoord en dus nieuwe onderhandingen. Dus alleen al om dit simpele feit is het goed dat er nu een nieuw kabinet gaat komen dat voor meerdere jaren pijnlijke keuzes moet uitvoeren.

Edward Neering