Gastcollege Achmed Baxc3xa2doud bij Weekendacademie

Dsc_0147_2

foto: Stichting Blieb, Ahmed Mekloufi

Open dag Weekendacademie

Gisteren samen met Filiz Alkan van stadsdeel Bos en lommer bij de open dag van de weekendacademie geweest. Mijn vrouw was dit keer ook aanwezig, immers zij is geboren en getogen in de Bos en Lommerbuurt en woonde in de Kijkduinstraat 49 1 hoog.

Het evenement vond plaats in de Mansveltschool en jongerencentrum Society rond het Karel Doormanplein in de buurt Landlust waar Achmed Baadoud, veelbelovend  lijsttrekker PvdA voor het nieuwe stadsdeel Nieuw-West, een gastcollege gaf voor de 50 kinderen uit groep 7 en 8 die op zaterdag de Weekendacademie wekelijks bezoeken. De directeur en oprichter van de weekendacademie, Ogxc3xbcz Dulkadir, benadrukte in zijn speech dat het voor hem zeer belangrijk was geweest dat hij in zijn jeugd een rolmodel had en het principe van "rolmodel" is duidelijk aanwezig in het concept van de weekendacademie tot op de dag van vandaag. Naast de kinderen waren veel organisaties aanwezig die met de Weekendacademie een relatie hebben opgebouwd.

Eifel is naast de Rabobank xc3xa9xc3xa9n van de organisaties die de weekendacademie steunen ihkv het maatschappelijk ondernemen. Het stadsdeel Bos en Lommer subsidieert de Weekendacademie op contractbasis. Huiswerkbegeleiding en Talentontwikkeling worden op zaterdag en zondag voor totaal zo’n 95 tieners aangeboden in New Society aan het Karel Doormanplein. Fouad Sidali, stadsdeelwethouder onderwijs Bos en lommer, benadrukte in zijn speech dat hij de weekendacademie een bijzonder goed initiatief vindt en dat dit initiatief zeker ook in het nieuwe stadsdeel West zal worden voortgezet.

Zoals al gezegd gaf Achmed Baxc3xa2doud een gastcollege(zie foto). Hij was in het rood uitgedost omdat hij net terugkwam van de aftrap voor de gemeenteraadsverkiezingen voor de PvdA in Amsterdam Oost. Hij vertelde zijn levensverhaal aan de kinderen. Een verhaal van een selfmade man, in Marokko geboren, uiteindelijk werkzaam bij Autobedrijf Nissan en in de politiek zich opgewerkt in de PvdA. Toch nog even op een zijspoor geweest bij de VVD in stadsdeel Osdorp maar toch bij sociaaldemocraten terrecht gekomen, aldus Baxc3xa2doud. Opmerkelijk was natuurlijk zijn recente winst op Achmed Markouch als nieuwe PvdAlijsttrekker voor stadsdeel Nieuw West. Mooi was zijn motivatiereden om bij de PvdA aan de slag te gaan. Hij noemde de uitspraak van oud-wethouder Wibaut als trigger die verklaarde:

" Er is maar xc3xa9xc3xa9n land en dat is de wereld, er is maar xc3xa9xc3xa9n volk en dat is de mens en er is maar een religie en dat is de liefde".

Tekst: Edward Neering

link naar bosenlommersite: >> http://www.bosenlommer.amsterdam.nl/actueel/nieuws/nieuws_2010/open_dag

Foto: Stichting Blieb/ Ahmed Mekloufi

Dsc_0027 

Op foto: Fouad Sidali met zijn vader tijdens open dag weekendacademie

ogt zit achter Fouad Sidali