Afscheid als bestuurslid INOVA Alkmaar

3_jsnuari_2010_prachtige_dag_033 Woensdag afscheid genomen als bestuurslid van INOVA Alkmaar. INOVA is een stichting die de inburgering en reintegratie verzorgt van Nieuwkomers, Ouderkomers, Vluchtelingen en Asielzoekers.

Ik ben gestopt omdat  mogelijke belangenverstrengeling met gemeente Amsterdam op de loer kan liggen en dus een besuurslidmaatschap niet meer verstandig is.

Met het gehele bestuur en de directie een afscheidsetentje gehad in Alkmaar Erg leuke avond en hoop dat het met de stichting in de toekomst verder goed zal gaan.

Foto: Tineke Grootveld

Speeddate met Stadsdeelwethouder Fouad Sidali in Bos en Lommer

Speeddate_fouad_sidali

Al eerder meldde ik al op deze blog dat ik voor Stadsdeel Bos en Lommer aan de slag was via AGA Adviesgroep Amsterdam. Mijn taak was om een plan van aanpak te schrijven voor maatregelen om tot betere schoolprestaties in Bos en Lommer te komen. Onderstaande activiteit is een rechtstreeks gevolg van dit plan van aanpak. Overigens ben ik gevraagd om nog voor xc3xa9xc3xa9n dag per week voor het stadsdeel te blijven werken ihkv monitoring van het plan van aanpak.

Bron: Website Stadsdeel Bos en Lommer

Speeddate met wethouder Fouad Sidali

15 januari 2010

– 

Stijn ter Woerds

Donderdag 14 januari waren ongeveer 30 brugklassers uit Bos en Lommer aanwezig in talentencentrum New Society om te speeddaten met wethouder Jeugd Fouad Sidali. Samen met medewerkers van het stadsdeel spraken zij over de overgang van het primair naar het voortgezet onderwijs.

Wat ging er goed? Wat ging en gaat er niet zo goed? En wat kan het stadsdeel doen om dit te verbeteren? Daarnaast kon er ook een prijs (een lunch met de wethouder in Podium Mozaxc3xafek) gewonnen worden door degene met het beste voornemen om het beter te doen op school.

Na een introductie door dagvoorzitter Jihad Alariachi was het de beurt aan Fouad Sidali om de brugklassers kort toe te spreken. Hij vindt dat er meer aandacht moet zijn voor tieners, vooral bij zoiets groots als de overgang van primair naar middelbaar onderwijs. Hij vertelde dat hij de stap naar de middelbare school zelf een hele grote vond en erg moest wennen aan deze nieuwe situatie. Veel jongeren in Bos en Lommer doen het goed, maar er zijn nog teveel schoolverlaters, de wethouder wil erachter komen waarom dit zo is en wat hij er als wethouder aan kan doen.

Hierna werden de stoelen in twee kringen neergezet, namen de stadsdeelmedewerkers in het midden plaats, en begon de speeddate! Aan de hand van vier vragen spraken de leerlingen met Sidali en de medewerkers over hun ervaringen. Na drie minuten werd er op een fluit geblazen en draaiden de stadsdeelmedewerkers door waardoor iedereen weer tegenover iemand anders kwam te zitten.

Fouad Sidali tijdens de speeddate in gesprek met een eersteklasser

Na een klein kwartier werden de stoelen aan de zijkant gezet en leverden de leerlingen hun formulieren in waarop zij een leuke USBgadget kregen. Nadat Fouad Sidali de leerlingen beloofde dat er echt wat wordt gedaan met de uitkomsten en Jihad de middag afsloot was het tijd voor wat drinken en hapjes. Om de middag echt goed af te sluiten werd iedereen verrast met een spetterend optreden van Fouradi!

link naar website  Bos en Lommer:

http://www.bosenlommer.amsterdam.nl/actueel/nieuws/nieuws_2010/speeddate_met

link naar artikel Echo

http://www.echo.nl/ec-bl/buurt/foto/968419/