Bos en Lommer start met Huiswerkopvang

Husiwerkbegeleiding

Bos en Lommer start met Huiswerkopvang

18 december 2009

Stijn ter Woerds

Vanaf 6 januari start stadsdeel Bos en Lommer met huiswerkopvang voor eerste- en tweedeklassers van het voortgezet onderwijs en leerlingen van groep 8 van de basisschool. Zeventig scholieren kunnen elke woensdag tussen 17.00 uur en 19.30 uur in alle rust, en met begeleiding, hun huiswerk maken in het Scalagebouw, bij metrohalte de Vlugtlaan en Talentencentrum New Society op het Karel Doormanplein.

Vanaf het schooljaar 2010/2011 moeten alle scholieren in het voortgezet onderwijs terecht kunnen bij een naschoolse huiswerkopvang/-begeleiding. Bos en Lommer wil de leerlingen in het stadsdeel nu al die mogelijkheid bieden. Pvda-portefeuillehouder Jeugd Fouad Sidali: xe2x80x98Wij gaan nu al beginnen in Bos en Lommer met huiswerkopvang omdat wij willen dat elke scholier zijn of haar talenten optimaal benut. Veel tieners in dit stadsdeel hebben het al niet makkelijk, wij geven ze hiermee een extra mogelijkheid om het goed te doen op school.xe2x80x99

De locaties

Het Scalagebouw is gekozen omdat er in de Kolenkitbuurt veel behoefte is aan huiswerkopvang. Zo vinden juist deze kinderen dicht in de buurt van huis een plek waar zij met rust, ruimte en regelmaat huiswerk kunnen maken. New Society heeft de juiste mentaliteit om bij te dragen aan de talentontwikkeling van scholieren uit Bos en Lommer.

Kick-off 16 december: zakgeldproject en Fouad Sidali

Woensdag 16 december gingen de meiden van het zakgeldproject van Balans op bezoek bij de ouders van alle 280 brugklassers in Bos en Lommer. Fouad Sidali ging ook mee bij een aantal huizen en overhandigde daar een flyer met alle informatie over de huiswerkopvang aan ouders.

Het zakgeldproject is een project voor jongeren van 13 tot 16 jaar uit Bos en Lommer. Via dit project leren zij gedurende een jaar hoe het is om te werken en wat daar allemaal bij komt kijken. Hierin krijgen ze zowel in het werk als privxc3xa9 begeleiding op maat.

Bron: website stadsdeel Bos en Lommer