Prachtig Westerpark

Herfst_2009_oa_stadsdeel_westerpark Vandaag gestart bij stadsdeel Westerpark. Ik had hier een afspraak met een beleidsmedewerkster jeugd voor mijn opdracht in Bos en Lommer. Ooit was ik personeelsconsulent bij Maatwerk Amsterdam in 1992 en 1993. Ik werkte namens Maatwerk in het stadsdeel Westerpark en bestierde 100 banenpoolers die bij diverse organisaties werkten. Bij Surinaamse zelforganisaties zoals Prefoeroe, Natty Culture, Paloeloe Rockers, Wie Egie Sanie en Oeng na Oeng. Maar ook de anarchisten van de ex-kraakbeweging zoals Zaal 100, Gereedschapsuitleen de Blauwe Duim, filmhuis Cavia,het Staatsarchief, Res Publica enz. En natuurlijk allebuurthuizen en scholen waar concierges, onderwijsassisten enz werkten. Tenslotte de Buurtwerkplaatsen, het JOC en diverse theatergezelschappen.  Een heel leuke tijd, de stadsdelen waren er net en pionierden> over al mijn belevenissen toen zou ik een heel boek kunnen schrijven. Over gekonkel met de stadsdeelpolitiek, over de "huiskamerfunctie" bij zelforganisaties, over het beschuldigd worden van het zijn van BVD-infiltrant, over de drang van scoren van kwantiteit versus kwaliteit enz.

Het westergasfabriekterrein was een puinhoop en het echte park lag er treurvol bij, zeker op bewolkte regenachtige dagen. De kinderboerderij was nog in aanbouw.

Vandaag was ik er na jaren weer (zie foto’s). Het is prachtig geworden en zeker nu in de mooie herfstkleuren > kortom > Prachtig Westerpark.

Edward Neering

Herfst_2009_oa_stadsdeel_westerpa_2

Foto: Edward Neering/ Kinderboerderij Westerpark

(op de achtegrond > de schoorsteen van de afvalcentrale)