Run for School

Bob_bock_new_york_3  Bob Bock, een collega van mij bij de Dienst Werk & Inkomen, gaat de marathon van New York lopen. Met deze actie wil hij 5000 euro ophalen voor de bouw van een school in Afrika via de stichting Bokemei. U kunt de actie steunen door 10 euro over te maken op de rekeningnummer van bijgaande site met tevens meer informatie. Zie ook voor verder info ondeaan dit item van deze blog. Vrees niet > dit is volledig betrouwbaar en kosjer!

link >> www.geefsamen.nl/bokemeibob

Edward Neering

__________________________________________

Onderstaande tekst komt van Site van de actie >>

Mijn doel: ik wil xe2x82xac 5.000,00 ophalen voor Bokemei (Stichting)
Website: http://www.bokemei.nl

Omschrijving
Op 1 november 2009 gaat Bob meedoen aan de Marathon van New York. In het Hudsonjaar gaan er 400 Amsterdammers, waar Bob xc3xa9xc3xa9n van is, in New York hardlopen. Deze bijzondere marathon trekt altijd veel publiek en daarom wil Bob de aandacht vestigen op Stichting Bokemei door in een special renshirt te lopen voor deze stichting. De bedoeling is om zoveel mogelijk geld op te halen voor de school in Ghana. Het streefbedrag is vijfduizend euro. Wil je Bob bij deze actie steunen maak dan bijvoorbeeld 0.50 eurocent per kilometer over, dat is 0.50 eurocent x 42km = 21 euro. Het minimum bedrag wat je kan overmaken is 10 euro. We zoeken nog lopers die geld willen ophalen voor Bokemei met de Dam tot damloop op zondag 20 september 2009. Wil je meedoen stuur dan een mail aan: info@bokemei.nl

AOW met je zeventigste!

Bataviastad_2008_024 In 1957 werd de AOW ingevoerd. En met alllerlei andere wetten hebben we een prachtige verzorgingsstaat opgebouwd de afgelopen 50 jaar. In de USA staan nu buiten de grote steden tentenkampen met architecten die werkloos zijn geworden en hun huis zijn uitgezet ivm gevolgen van de crisis. Ik bedoel maar even!, zeg ik als kritisch PvdA-lid.

We doen onze  ogen dicht en denken  aan 2018.  De crisis is voorbij en de electrische auto’s, scooters en fietsen beginnen letterlijk en figuurlijk geruisloos het straatbeeld in Nederland te bepalen. De crisis heeft er flink ingehakt dus ons voorzieningenstelstel is afgeslankt. Er is een enorm tekort op de arbeidsmarkt aan personeel in verband met de reeds ingetreden vergrijzing. De gemiddelde Nederlander wordt al tegen de negentig en er is een actief beleid om hangplekken voor hangouderen te organiseren. In Amsterdam is dat jaar de finale WK Voetbal.

Als u bovenstaand tekstje, als doorkijkje naar later,   tot u  laat doordringen dan is de huidige AOW discussie een gotspe.ik stel voor dat na 45 jaar werken je met pensioen mag. Veel studenten die op hun 25e pas zijn gaan werken moeten dan door tot hun 70e! Prima lijkt mij. Gaan ze tussendoor nog een jaartje weg op wereldreis dan werken ze door tot hun 71e! Ben je met je 16e begonnen na de VMBO dan mag je met je 61e met pensioen. Ben je twee jaar werkloos geweest dan ga je met je 63e. Ja > we maken een maatwerkregeling voor de zwaardere beroepen als straatmakers enz.  Nee > we gaan het niet met steeds weer een maandje extra invoeren maar kiezen doelbewust voor een big bang! Politiek leiderschap is over de hype van vandaag heenkijken en daarmee samenhangend beleid organiseren dat duurzaam is voor land, stad en burger.

Edward Neering
PvdA-lid Heiloo

Foto: Mijn schoonmoeder