Sapvasten in het Gelders Rivierengebied

Vastenkuur_051 Afgelopen week in Gelderland geweest om te sapvasten. 5 dagen je opsluiten met 7 andere deelnemers en leven op 1 fruitsap en 2 groentensappen, 2 liter bronwater per dag en daarnaast vele koppen kruidenthee. Plaats van handeling was de Bankenhoeve in Boven leeuwen (zie onderste foto) aan de Waal vlakbij Tiel. Al die woensdag daarvoor gestopt met koffie. alchohol en vlees met een opbouwprogramma. Zondag met drie vette lepels wonderolie volledig leeggelopen  en aan de klysma hebben we de dagen daarop ook moeten geloven. Voorts een afwisselend progromma met wandelingen, massages,sauna, jacuzzi, meditatie en warme kruik op de lever (daar was ie wel aan toe!) Resultaat tot nu toe is > darmen/lichaam gereinigd en 4 kg lichter tot nu toe! Eerlijk gezegd de koffie, alchohol en vlees niet echt gemist dus dat kan wel wat minder in de toekomst. Daarna zelf veel inzicht gekregen in "de juiste voeding". Nu nog even afbouwen en dinsdag weer volledig gewoon eten. Ben benieuwd of de tijden met het hardlopen sneller gaan worden met straks 5 kg minder, moet haast wel. Opmerkelijk verder was dat er tijdens de kuur bij mij geen hongergevoel was en op zich het leven op de sappen volstond. Slechts xc3xa9xc3xa9n nacht/ochtend licht misselijk geweest van als het gif dat uit mijn lichaam kwam. Vandaag om 12 uur het vasten afgebroken met een fruitstick (zie foto boven)  (kers, aarbei, banaan, druiven, halve mandarijn en een half appeltje). Vandaag als diner een appeltje, wat rijst en twee gekookte wortels en dat alles tijdens mijn vakantie!! Hoe dan ook toch een leuke, leerzame, leegloperige, saprijke week met leuke mensen gehad in het mooie rivierenlandschap in het land van Maas en Waal.

Al met al een bijzondere ervaring en me bewust geworden dat je makkelijk een tijdje zonder eten kan, gaan paniek dus dan! Voel me sowieso beter, al is het natuurlijk dat je geen sloten koffie drinkt en het glas met alcohol laat staan. Ben zeer tevreden over deze actie. Ga het zeker weer doen maar dan ipv sap > rijstvasten > voordeel hierbij is dat je darmen wel in bedrijf blijven en dat het opstarten van je gewone eetpatroon dat weer makkelijker op gang kan worden gebracht. Samenvattend is dus “het leven als een pater” (uitspraak van Tom Boonen nadat hij een snuif cocaine had genomen). In tegenstelling tot Boonen heb ik de strepen op de weg laten staan!

Edward Neering

Update 11 juli: Vandaag weer op de eigen weegschaal gestaan en inmiddels 79,9 waar ik van 85,4 kwam! Spectaculaire ervaring zeker als ik mag vermelden dat ik net 7 km hebt gejogd en nog alleen maar rijst en fruit en wortelen heb gegeten na het sapvasten.

Update 25 juli: Het leven is volledig hervat weer nu 81,6 dus nog steeds 4 kg lichter. Ben wel tijdens de vakantie intensief aan het hardlopen. Voel me als een speer en inderdaad ik ben begin nu snellere tijden te lopen!! Morgen mijn 52e levensjaar laten aanvangen en dinsdag weer aan het werk.

Vastenkuur_048

Vastenkuur_030_2 Vastenkuur_042_2