Hotel New York / Rotterdam (4)

Rotterdam_096 Op de foto ziet het er op zich impossant uit maar eigenlijk valt Hotel New York helemaal weg tegen de hoge gebouwen om haar heen. De foto suggereert iets anders. Hoe dan ook het hotel is prachtig gerenoveerd en beneden is een restaurant in de sfeer van Restaurant Amsterdam bij de Watertoren in Westerpark. Dit is wel een slag leuker, mooier en vanuit een strak concept. Het concept neemt je mee als restaurantbezoeker naar de tijd van de reizigers die naar Nieuw Amsterdam vertrokken of naar Cananda of Australie. Erg leuk en prima gegeten in een warme ambiance.

Fotxc3xb3/ Tekst: Edward Neering

Dagje Rotterdam (1)

Rotterdam_028Gisteren zijn we op een dagje Rotterdam getrakteerd. Even los van bezoeken aan Ahoy en het Feijenoordstadion, het Centraal Station en xc3xa9xc3xa9n keer snel door de stad geweest bij een werkconferentie ( Operatie Jong met Steven van Eijk en Sadik Harchaoui) eignelijk nooit echt de stad bezocht. Het was toch een bijzondere ervaring om al 020 nu 010 te bezoeken. Met een 02968 achtergrond en een 072 woonlocatie een ideale mix om onbevangen deze havenstad te attaqueren. Samen met PIeter, Nel en Tineke eerste een bezoek gebracht aan het Boijmans van Beuningen Museum met naast een kerntentoonstelling een expositie van de kunstenaar/tekenaar Avery. Mooie tentoonstelling > daarna via het kunstpad naar de Kunsthal en de expositie bezocht van de Prix de Rome. Eyeopener was de prijswinnaar uit de jaren zeventig met zijn daklozentent op de Nieuwmarkt bij de Waag. Zie foto hieronder.

Rotterdam_060

Het gebouw van Nationale Nederlanden (bovenste foto)  botst direct tegen je aan als het station uit komt en geeft je uiteraard het gevoel dat je vandaag "Niets meer kan gebeuren". Voor hen overigens te hopen dat ze overeind blijven in deze crisis want zelf zullen ze niet verzekerd zijn tegen de Apeldoorncalamiteit die wereldcrisis heet. Het spiegelgebouw laat zich lenen voor mooie foto’s bij bijzondere luchten.

Rotterdam_041

Bovenstaande foto is genomen in het Boijmans. Vul zelf maar in!

Rotterdam_056

De gebogen spijker staat in de tuin van het Boijmans.

Foto’s/Tekst: Edward Neering