Verjaardag van Frans

Frans_verjaardag_003_3 15 februari was het xc3xa9xc3xa9n jaar geleden dat onze broer Frans overleed. Gisteren, 26 februari zou hij 54 jaar zijn geworden. In eetfcafe Loetje in Amsterdam Zuid hebben we Frans zijn verjaardag "gevierd". Een goed samenzijn met een aantal Neeringbroers en zus Elma. Leuke avond in een prima ambiance. Cafxc3xa9′ Loetje pretendeert de beste biefstuk van Nederland te  serveren en de eerlijkheid gebied mij te zeggen dat ik nog nooit zo’n lekkere biefstuk heb gegeten. Je krijgt voor een redelijke prijs > een simpele biefstuk zonder toeters en bellen, een salade en een apart bordje frites>> Uitstekend!!! Voldoet volledig aan het criterium "Als het simpel is xc3xa9n het het is goed > dan is het dubbel zo goed……………Waar doet me dat aan herinneren?

Foto/Tekst Edward Neering

Chinatown in Amsterdam

Chinatown_020_2

Iedere dag loop ik via de Schreierstoren de Geldersekade over en vervolgens door Atoniusbreestraat of over de Kloverniersburgwal naar het Stadhuis. Een luxe om iedere dag te kunnen genieten van de mooie oude binnenstad (zie foto van de Waag op de Nieuwmarkt) van Amsterdam. Wat me opgevallen is dat bijna alle hoeren van de Geldersekade zijn verdwenen. Er is slechts nog xc3xa9xc3xa9n bordeel. Als je hier vroeger met de rondvaartboot langs werd gevaren was het een grote bordeelgracht met een vuurzee van rodelichtjes. Als buitendienstmedewerker van de sociale dienst in de jaren tachtig heb ik menig bordeel bezocht om onderzoek naar bijstandsfraude.

Daarnaast zie je dat de chinezen oprukken. De binnenbantammerstraat was altijd al chinees en de toko op de nieuwmarkt zit er al jaren. Maar deze buurt heeft nu zelfs chinese straatnamen. Wat als er in Slotervaart marokkaanse straatnamen onder de nederlandse zouden komen te staan > dan is het hek van de dam!  Hoe dan ook Amsterdam heeft een heus Chinatown en daar mogen we best een beetje trots op zijn!! Alhoewel ik denk dan oude nijveren chinese handelaren en natuurlijk niet aan de chinese onderwereld. Stel dat deze laatste oprukt in deze buurt dan is de Nieuwmarktbuurt van de regen (Hoeren,mensenhandel, drugs) in de drup (Chinese Onderwereld) geraakt!!

Edward Neering

Chinatown_031 Chinatown_026