Nooit meer een halve Marathon

Zevenheuvelenloop_foto_edward_neeri Bijgaande foto is die van de Zevenheuvelenloop in Nijmegen in nov, 2008.. De foto’s van de Halve marathon zijn pas beschikbaar vanaf aanstaande vrijdag 16 januari 2008.

Het Yvonne van Gennipeffect heeft niet gewerkt. Ik ben gefinshed in 2 uur en 10 minuten.  Mensen wat was het zwaar. Ik kwam nog door in 1 uur 2 minuten bij de 10.5 km en dacht nog met windje mee in de duinen mijn slag nog te kunnen slaan. Helaas pindakaas. De conditiie was goed, de geest was goed maar mijn lichaam blokkeerde in het 2e deel. Ik kreeg last van allerlei krampen > in de benen > in de buik > en in de schouderpartij. Het begon zo goed de eerste 5 kilometer kwam ik door in 28 minuten en 30 seconden met broer Paul als haas. De zware zuidelijke wind op het strand sloopte echter de krachten en het fysiek gestel. Het was de kunst om op het strand in waaiertjes te lopen maar deze werden weer verstoord door snelle dan wel afzakkende lopers met als gevolg dat je met snufferd pal in de wind liep.  Overigens wel een schitterend gezicht > de kleurrijke lint van lopers over het strand en door de duinen van Egmond. Wankelend nam ik na de 21,1 km de herinneringsmedaille in ontvangst en dacht "Nooit meer een halve Marathon". Inmiddels denk ik daar uiteraard weer wat genuanceerder over maar vooralsnog ga we ons maar focussen op de 10 kilometer met af toe een engelse 10 mijl. (bijvoorbeeld de Dam tot Damloop)

Stefan Doebner heeft het vriendenparcoursrecord verbroken op de halve van Egmond. Dit record stond op naam van Paul Neering in een tijd van 1 uur 42 minuten. Stefan kwam binnen in een tijd van 1 uur 41 minuten en 24 seconden. Paul Neering, die bruut zijn eigen weg was gegaan, kwam binnen in 1 uur 57 minuten en 51 seconden. Miek en Peter Zuyderduin liepen de kwart marathon  en kwamen in exact dezelfde tijd binnen op 1 uur 14 minuten en 5 seconden.

Daarna naar Heiloo voor de jaarlijkse erwtensoep en een biertje. Kan de trap niet meer op maar dat mag de pret niet drukken. Kan nooit gezond zijn zo’n inspanning voor je lichaam!!

Edward Neering