Hooijmijt op de Zeehoeve

Hooimijt_002 Luchtfoto_met_hooiberg

Komend weekeinde en op precies te zijn aanstaande zaterdag ben ik te vinden in Diemen op Fort Diemerdam en kringwetboerderij de Zeehoeve waar het diagnosecentrum van Herstelling te vinden is.

Achter de kringwetboerderij wordt dit najaar een hooimijt gebouwd. Zeg maar een overkapping voor een hooiberg. Op de bovenste foto laat Simon Hoogendoorn zien waar de aandachtpunten in het ontwerp zitten. Op de onderste foto, uit de jaren vijftig kun je goed de originele hooimijt aan de achterkant van de boerderij zien.

Het werk zal gereedkomen rond de jaarwisseling en zal in onze metaalwerkplaats aan de Laarderhoogtweg prefab worden gemaakt. Een leuke klus voor de Herstellingdeelnemers van de metaalwerkplaats en straks zal de hooimijt een parel zijn op de Zeehoeve.

Er zijn zaterdag veel activiteiten op Fort Diemerdam. Fort Diemerdam/Zeehoeve is gelegen aan de overdiemerweg 37-41 te Diemen (A1 afslag Muiden, en de ventweg op bij de Maxis en dan doorrijden tot de T-kruising > daar parkeren. 

3 weken kamperen

Hooimijt_006 na 3 weken in eigen huis gekampeerd te hebben is gisteren eindelijk de nieuwe keuken afgekomen. Een week lang smachtte het onderstel naar het bovenblad wat nog in Portugal stond en wat uiteindelijk in Nijmegen belandde. Een resultaat is mooi. Nu alleen nog de stucadoor erin en ook deze klus is dan ten einde.