De Stelling van Amsterdam in het Parool

Texel_kerstmis_2007_004 De vakantie is voorbij. Maandag een overgangsdag maar dinsdag toch weer echt aan het werk. Vrijdag stond er een mooi artikel in het Parool in de Amsterdamkatern "Met een periscoop gluren naar de vijand" van John Jansen van Galen. Het gaat over een wandeltocht langs onderdelen van de stelling van Amsterdam Ditmaal Hinderdam, Uitermeer en het Muizenfort te Muiden. Zowel Uitermeer als het Muizenfort zijn door Herstelling opgeknapt. Het artikel is een reeks van 12  wandelingen langs de stelling en een opmaat naar de stellingmaand in september. In September worden bijna alle Forten van de Stelling van Amsterdam opengesteld voor publiek.

De verstekeling

Texel_kerstmis_2007_039 Weer een aantal boeken uit. Allereerst "De verstekeling"gelezen van Anne Adoswa. Voor mensen op het werk beter bekend als Anne Fiddelaar. Prettige schrijfstijl en qua inhoud laat het goed zien dat een (bijna)illegaal in Nederland aan de andere kant van de wereld de koning is binnen zijn familie/geboortedorp. Tevens geeft het een mooie inkijk in de stroperigheid, corrrupitie van een afrikaansl and met als lijdend voorwerp de import van een oude vrachtwagen. Uiteindelijk bekroop me het gevoel van "blij dat ik in Nederland woon!"

isbn: 90 254 0857 1

Net uit "Alle dagen voetbal" van Henk Spaan. Leuk geschreven, vaak een glimlach en mooie rode draad van het voetbalelftal van zijn dochter wat hij samen met een assistent coacht.