Op 28 januari 2008 is het Openluchtmuseum Fort Nieuw Amsterdam door de Surinaamse overheid overgedragen aan de Stichting Openluchtmuseum Fort Nieuw Amsterdam (SOFNA). Hiermee is de verzelfstandiging van dit stuk Surinaams xe2x80″ Nederlands cultureel erfgoed een feit.

Een gezamenlijk initiatief van de stichting Herstelling, het Zuiderzeemuseum te Enkhuizen en de ing Stadsherstel Amsterdam is daarmee binnen 1 jaar werkelijkheid geworden..

Plaats van handeling was de Clipper De Stad Amsterdam dat voor het Fort Nieuw Amsterdam haar ankers had uitgeslagen. Na een tocht van Paramaribo naar het Fort werden de overdrachtsdocumenten getekend en daarna ging de clipper onder vol zeil terug naar Paramaribo. Het openluchtmuseum staat de komende 3 jaar onder leiding van een Nederlandse directeur, Evert Middelbeek, die naar de nieuwe stichting wordt gedetacheerd door de Dienst Werk en Inkomen van de gemeente Amsterdam. In samenwerking met onder andere de Herstelling wordt het fort de komende periode opgeknapt en in zijn oude luister worden hersteld: Dxc3xa9 plek voor Surinamers en toeristen om de historie te proeven, cultuur op te doen en te recrexc3xabren.

De stichting Herstelling blijft met raad en daad betrokken bij de revitalisering van het fort. Daartoe worden de bestaande contacten met onder andere de Surinaamse zusterorganisatie S.A.O. benut en zal in een later stadium ook eigen deskundigheid voor het opknappen van de historische gebouwen worden ingezet.

Afscheid Ans Possch bij DWI

Afscheid_ans_posch Ans Posch heeft als teammanager jongerenloket de dWI Amsterdam verlaten. Zij gaat werken als clustermanager bij DMO en een aanval doen op de schooluitval in de stad Amsterdam. Ans heeft veel betekent voor Maatwerk en voor de doorstart van de jongerenloketten bij de DWI. Op de foto zien we Ruud Ijzelendoorn, driecteur DWI, die Ans toespreekt en haar bedankt voor haar inzet.

Vanuit de Stichting Herstelling gezien gaan we Ans zeker terugzien bij het Herstellingproject Schoolfort dat in opdracht van DMO wordt uitgevoerd.