“Misschien heeft u wel verkeerd geademd”

Herstelling_2007_deelnemer_wijst_logo_he_7Deelnemers bij Herstelling zijn , eennaal bij ons op traject, er trots op dat ze werken aan het herstel van cultureel erfgoed.

Werkmeester Fred is xc3xa9xc3xa9n van de werkmeesters van Herstelling. Hij gaat twee keer in de week deelnemers bezoeken die niet op het werk zijn verschenen. Hij maakt nogal wat mee zo nu en dan. Hij houdt een logboek bij. Onderstaand relaas komt uit dit logboek. Volgende week komt op deze weblog een link naar het volledige verslag van werkmeester Fred.

xe2x80x9cMisschien heb je wat verkeerd geademdxe2x80x9d

Ik bezoek een deelnemer voor de derde maal in de Venserpolder in Zuidoost. Bij het eerste bezoek, alweer een aantal weken geleden, was de deelnemer wat vijandig naar mij toe maar was wel de volgende dag weer op het werk gekomen. Bij het tweede bezoek plusminus  twee weken geleden had de vriendin opengedaan. Zij vroeg ons binnen omdat onze deelnemer onder de douche stond. In de woning liepen twee kleine kindertjes in hun blote billetjes rond en ik vroeg xe2x80x9cwie van jullie kan er goed voetballen?xe2x80x9d(allebei natuurlijk.) De deelnemer had wat griep zei hij maar kwam de volgende dag weer op het werk. Bij  het derde bezoek tref ik de deelnemer voor zijn deur aan hij laat mij een briefje zien waarop een afspraak staat met zijn huisarts. De deelnemer had xe2x80x99s morgens een wat drukkend gevoel op zijn borst gevoeld. Omdat  ik de deelnemer maar heel kort had gesproken spreek ik af dat ik xe2x80x99s middags nog even langs kom. xe2x80x99s Middags vraag ik de deelnemer en wat heeft de huisarts gezegd? De deelnemer zegt mij dat hij morgen weer komt de huisarts had de deelnemer gezegd xe2x80x9cMisschien heb je wat verkeerd geademdxe2x80x9d.

Uit het logboek van Fred Kanters/ Werkmeester bij Herstelling

www.herstelling.nl