Alves en AZ

Demy_de_zeeuw

Afonso Alves

ALKMAAR- AZ heeft vrijdag 11 januari bij de KNVB een spoedarbitragezaak aangevraagd tegen sc Heerenveen inzake de overgang van Afonso Alves van sc Heerenveen naar AZ. Over de reden van de arbitragezaak geeft AZ in onderstaande tekst uitleg.


De stand van zaken is momenteel als volgt:

1. Er is een getekende transferovereenkomst tussen AZ en sc Heerenveen betreffende de overgang van Afonso Alves naar AZ. Ook over het aandeel in de transfersom, waar Alves volgens zijn contract bij Heerenveen recht op heeft, is door alle partijen overeenstemming bereikt.

2. Er is een getekende arbeidsovereenkomst tussen AZ en Afonso Alves per 1 januari 2008.

3. Er is een door AZ en Alves getekend overschrijvingsformulier bestemd voor de KNVB. Alleen Heerenveen weigert dit formulier te ondertekenen.

4. Om die reden heeft AZ vrijdag 11 januari een spoedarbitragezaak bij de KNVB aangevraagd om er voor te zorgen dat Heerenveen haar verplichtingen nakomt.

Woordvoerder namens AZ in deze zaak is Klaas Wilting.

Halve Marathon van Egmond

Paul_marathon_2

Dkbloop2007_kees_schelling Vandaag de halve marathon van Egmond,  Ajax-AZ en het europees kampioensschap schaatsen in Rusland.  Om half twaalf arriveren Kees Schelling (zie foto) en Paul Neering (zie foto met rode loper met 9250 genoomen tijdens Marathon van Rotterdam) om zich om te kleden voor de halve marathon. Ik heb mezelf de rol van soigneur toebedeeld. De sfeer is ontspannen en even later zitten we op de fiets naar Egmond. Volledig uit de wind gezet arriveren de heren op 200 meter van de startplaats in Egmonde aan Zee. Al hun overtollige bagage gaat met mij weer mee terug. Twee uur later kom ik terug en hoor dat de Egmondspeakers schallen dat AZ met 0-1 voorstaat door een doelpunt van Ari. Ik denk nog "Deze dag gaat niet meer stuk". Bij de finisch zie ik een duidelijk teleurgestelde Kees die zijn meerdere heeft moeten erkennen in de zoveelste Neering die een succes blokkeert…. , hij is overigens in een seniorentoptijd van 1.45.00 uur over de finish gekomen. Een glunderende Paul Neering zegt 1.41 gelopen te hebben maar dat gaan we vanavond op internet keurig controleren. Deze Neering kennende zal het wel 1.42 zijn. Exacte tijden zal ik nog even doorgeven op deze blog. Inmiddels de heren aan een touw mee teruggenomen op de fiets naar Heiloo waar een lekkere dikke vette goorgroene erwtensoep met warme worst ons ten deel valt. Paul blijkt keurig mijn instructies gevolgd te hebben en op het strand veel tempowisselingen te hebben doorgevoerd hetgeen dodelijk is voor de diesel Schelling. Inmiddels wordt op langs de lijn Demy de Zeeuw van het veld gestuurd en krijgt Ajax een strafschop voor de 2-1. Ik weet dan al dat het gedaan is. Geen euforie rond Wxc3xbcst en Kramer, ondanks twee magistrale laatste ronden op de 10 km. Als vanoudst werkt een nederlaag van AZ verdovend voor de hele dag voor mij en mijn zoon. Het leek een mooie zondag te worden!