Joe Jackson CD Rain

Caric1986aclerc_1 

Zit nog steeds op het vliegveld Zanderij en lees wat reacties op deze blog. Ik zie een reactie van een alerte engelse Joe Jackson fan die mij attenteerde over een recensie van het Album Rain van Jackson dat eind Januari 2008 in Nederland uitkomt. Hij stuurde tevens de link. Klik dus op onderstaande link en lees de recensie en zie ook hoe de hoes van de CD eruit ziet. >> Tekst van link is wel in het Engels.

http://www.noblepr.co.uk/Press_Releases/ada/joe_jackson_about.htm

KLM > the reliable airline

Afbeelding_086_2 

Tot mijn grote verassing blijk je bij Suriname Airways te kunnen internetten, dus ook bloggen. Over 3 uur gaat mijn vlucht met een heuse boeing 747 type 400 (zie foto). Het is toch weer een wonder dat zo’n bakbeest de lucht in gaat en weer veilig kan landen (afkloppen!!)

Op weg hier naar toe leerde de surinaamse taxichauffeur mij een aantal surinaamse woorden. No Spang sprong er toch even uit. het betekent " Maak je niet druk". Wat ik gezien heb de afgelopen week wil ik hier aan toevoegen Yes Spang!! De Surinaamse mensen hebben met hun land goud in handen > met zijn allen de handen uit de mouwen!

Kwam net bij douane e moest mijn handbagage openmaken. Twee flacons zonnebrandolie met de factor 50 moest ik inleveren ivm terrorismebestrijding. Je zou er iemand mee in zijn ogen kunnen spuiten. Had ik dat geweten had ik ze uiteraard in mijn hoofdbagage gedaan. Zonde van geld.

Terwijl ik dit schrijf is het hier kwart voor vijf dus in Nederland kwart voor negen en dat betekent weer dat de wedstijd AZ- Willem II nu halverwege is. Ga zo kijken op teletekst wat de stand is. U ziet ik ben al thuis aan het komen!

inpakken en wegwezen

Suriname_2007_hotel_eco_resort_3 Foto: Hotel Eco Resort Paramaribo/Suriname

Vanochtend ingepakt en afgerekend. Ik word zo naar het vliegveld Zanderij gebracht. De mannen heb ik afgezet op een klein lokaal vliegveldje waar zij met Antonov (20 zitplaatsen) zullen opstijgen richting Bush Bush.

Gaf per ongeluk 2 x 20 euro aan een taxichauffeur in plaats van 2 x 20 Surinaamse Dollars. De Taxichauffeur zei niets. Ik ondekte het pas later. gelukkig was deze taxi geregeld via onze vaste taxichauffeur, en zeer betrouwbaar, Sten. Hij heeft geregeld dat de taxichauffeur keurig de euro’s kwam wisselen voor de Surinaamse Dollars. Sten is goud!!! Sten krijgt als icoon aller taxichauffeur een ereplaats op deze weblog. Waarschijnlijk staat zijn foto er maandag op als ik terug in Nederland ben.

Vanachtend ook het radiointerview gehad met Radio 10 Suriname Het item wordt vandaag uitgezonden. Ik krijg een CD-rom met de uitzending. Presentator is Steven van Frederikslust.

Paramaribo begint zich nu klaar te maken voor het Stefidensi-feest. Er is inmiddels al veel vlagvertoon rondom het presenditieel paleis van Venetiaan. Suriname is er klaar voor.

Dit is mijn laaste blog uit Surianme. Vanaf morgen weer uit Nederland. Het is hier nu 36 graden.Dit land heeft vele kansen. Ik heb veel private rijkdom gezien en publieke armoede. Er zijn zorgen hoe de bevolkingsgroepen met elkaar samenleven. Bij meer synergie tussen de groepen en meer bereidheid om ook economisch gezien productie te willen maken heeft dit land echt goud in handen. De mensen aan de top zouden meer het belang van de staat moeten laten prefeleren boven eigen belangen. Suriname is een parel van Zuid Amerika en moet invulling geven aan de symboliek van haar vlag. Het Rood staat voor vernieuwing, het wit voor zuiverheid, het groen staat voor vruchtbaarheid. De ster staat voor de surinamer die in dit land centraal moet staat en het geel van de ster staat voor de zon die je in dit fantastische land nooit kunt ontlopen.

Strefidensi

Vandaag de laatste werkdag in Paramaribo. Morgen vlieg ik met de KLM terug naar Amsterdam waar ik zondagochtend om 9 uur zal aankomen. Ton, Simon, Albert en Gerard gaan nog een paar dagen de bush in naar een natuurresort. Zij vliegen morgen met een russische Antanov over het grillige oerwoud van Suriname. Volgens insiders zie je dan heel veel " Brocolli".

Na het ontbijt met Gerard de stad ingegaan om wat souvenirs te kopen en koffie gedronken op het terrasje van Krasnapolsky. Vervolgens weer naar het SAO voor de eindevaluatie van het bezoek van de St. herstelling aan Paramaribo en de samenwerking in het bijzonder met het SAO. Een goed kritische opbouwende evaluatie stemde een ieder tot teverdenheid en de overtuiging dat zowel Herstelling als het SAO er over twee jaar er nog beter zullen voorstaan. Er zijn kansen zat.

Weer terug op Eco Resort (ons Hotel) het kamermeisje alvast haar fooi gegeven omdat ze morgen vrij is en mijzelf klaargemaakt voor een heerlijke massage in Hotel Torarica. Een drukpuntmassage van 50 minuten die van mij twee uur had mogen duren. Stevig maar lekker zal ik maar zeggen. Vervolgens naar een hindoestaans restaurant gegeaan in Noord Paramaribo waar het SAO ons trakteerde op een heerlijk etentje. Herstelling kreeg als cadeau de Klok van Suriname in Mahoniehout. Een prachtige klok die aan de Herstellingwand zal pronken.

Morgen om 9 uur s"morgens komt Radio 10 bij mij langs voor een interview (met dank aan Joyce del Prado uit Nederland). Radio 10 verslaggever Steven van Frederiklust gaat een item maken over Herstelling en dat wordt waarschijnlijk op zondagochtend uitgezonden. Een bijzondere dag voor Suriname want het is dan onafhankelijksdag, Sterfidensifeest.

Nu is het tijd voor een paar parbo’s voordat ik in het mandje spring! Gerard ik kom eraaan!

Edward Neering

De laatste werkdag Suriname

Suriname_2007_unica

Gisteravond hebben we gegeten in een Braziliaans restaurant. Plotsklaps werden we opgeschrikt door een Surinaamse methode om luid reclame te maken. Een hele grote truck kwam vanaf het presidentieel paleis richting ons restaurant. We zaten buiten onder een afdak in de openlucht te eten. In de truck stond een hele popband opgesteld en bovenop de truck stonden mensen te dansen en middenin stond de reclameman van UNICA. UNICA, UNICA UNICA >>> knalde het keihard door de te grote boxen. " MEER TIJD VOOR MINDER GELD" >>>> UNICA enz. De band speelde onnverstoord de tune en de brulaap bleef herhalen. Daarna werd er nog een prijsvraag tegenaangegooid. De hele set werkte bij iedereen op de lachspieren en daardoor kreeg de reclametruck veel bijval. Een ding is duidelijk UNICA als nieuwe mobiele telefoonprovider staat in Paramaribo op de kaart.