De Uitverkorene/ Jan van de Grond Groep

Voor wie een goede film wil zien. Op TV laatst de telefilm de Uitverkorenen gezien. Een beetje het susses en de teloorgangverhaal van de gebroeders Baan (softwarebedrijf) wonende op de "bible belt"van nedeland. Een geweldige film met schitternde hoofdrollen van Pierre Bokma en Kees Prins.

http://www.filmfocus.nl/films/19659-De-uitverkorene.html (klik op deze link voor plotinfo)

Gisteren las ik in de krant dat de film in de prijzen is gevallen. De regisseur blijkt Frank Ketelaar te zijn. Wie is Frank Ketelaar nu weer? Als oud-bezoeker van Open Jongerencentrum SmoeS in Amsterdam-Sloten denk ik direct aan Frank Ketelaar als leadzanger van de Jan van de Grond Groep. Een nederlandstalige band die in begin jaren tachtig in het kleine clubcircuit optrad. Ze hebben 1 LP gemaakt en stonden met het nummer "Jukebox"op het popdocument "Uitholling Overdwars"

Ze hebben diverse maken in Smoes opgetreden met professor Eno op de zingende zaag en Frank Ketelaar schitterde met nummers als "zomer in mijn zolder", belazerd, jukebox en asfaltbloem.

Jukebox verscheen op dus op Uitholling overdwars

You tube link Jukebox >> http://www.youtube.com/watch?v=AwARv78xrUA

Voor Pampus gaan!

Voor pampus gaan is een bekende uitdrukking. Pas nog op Pampus geweest met de veerdienst van Conexxion in Muiden (ligt achter het Muiderslot). Pampus is een fort van de Stelling van Amstedam. en moest Amsterdam beschermen tegen aanvallen vanuit de Zuiderzee. Er is een Horeca-uitbater dus je kunt er drinken en eten. Je kunt het Fort bezichtigen echter het wordt nu opgeknapt door een commerciele aannemer dus nu is er geen rust. Het is wel een leuk uitje om zelf "voor Pampus" te gaan.