After action Satisfaction

Morgen is het weer zover. We gaan naar Joe Jackson in Vredenburg. De laatste keer dat we Jackson zagen in Vredenburg was op 15 december 1980. Zijn album Beat Crazy was net verschenen en het was het laatste concert van de Joe Jacksonband omdat Dave Hougton de band zou verlaten. Van dit concert staat de turbulente versie van "Is she really"op zijn verzamel live album met daarop aansluitend het legendarische "I don’t wanna be like that". Het was de avond dat hij gek van woede de drumstokken van zijn drummer overnam, de avond dat "Mad at you" een bijzondere betekenis kreeg. Een van de laatste avonden dat we afsloten in "The Saloon" rondom het leidseplein. Het was een mooie tijd en ik werkte nog in de commerciele tabaksindustrie. (After action, satisfaction, with Lexington > that’s the one!) Op zijn website heeft Jackson een essay geschreven over "the smokingban" In 2007 is de cirkel rond.

www.joejackson.com

Ringslang in de Diemervijfhoek

Maandagmiddag heeft Herstelling als gastheer opgetreden bij de opening van de Diemervijfhoek. Het terrein is een schiereiland vlak bij IJburg aan de Diemenkant. In feite is het afgegraven grond van de Nuoncentrale die een stukje verder op staat. Wethouder Maarten van Poelgeest en wethouder Ruud Grondel verichtten de opening. Ringslangen en blauwborsten wonen in deze biotoop. Het is een mooi wandelgebied geworden wat aansluit op het Diemerpark. Voor meer info zie onderstaande link van de provincie Noord-Holland.

De St. Herstelling gaat een bijdrage leveren aan het opknappen van het Fort Diemerdam bovendien ligt de kringwetboederij De Zeehoeve van Herstelling binnen het gebied van de Diemervijfhoek.

http://www.noord-holland.nl/thema/nieuws/actueel/Ringslang_en_blauwborst_wonen_samen_in_DiemerVijfhoek.asp?thema=home&ComponentID=108880&SourcePageID=55867

www.herstelling.nl