Drinken na het werk kan lonen!

UTRECHT/SEOUL – 07-05-2007 – Een Zuid-Koreaanse werkneemster krijgt smartengeld omdat zij na werktijd met collega’s moest gaan drinken. Een rechtbank in de hoofdstad Seoul veroordeelde de softwarefirma wegens het uitoefenen van dwang tot een schadevergoeding van 24.000 euro.

De 28-jarige werd gedwongen minstens twee keer per week te borrelen met de baas en collega’s. De uitstapjes duurden regelmatig tot vier uur ’s ochtends. De werkneemster nam na twee maanden ontslag, meldden media maandag.

xc2xa9 Tiscali/ANP

by trendwatcher: P. Bodenstaff

BN’er

Wat blijkt achteraf. Abel en ik zijn scherp, secondenlang, in beeld te zijn geweest. We ontvangen SMS’jes en worden op werk en school veel aangeschoten. Het valt niet mee om BN’er te zijn.

De Bekerfinale (vooraf)

Het is zondagmiddag, samen met mijn zoon en de buurman ben ik op weg naar naar het AZ-stadion. We rijden over het viaduct, achter landgoed Nijenburgh, over de A9. Er staan drommen mensen op het viaduct zwaaiend naar de eerste bussen die richting Rotterdam vertrekken. De eerste bus is die met de spelers van AZ. Op de parkeerplaatsen van het DSB-stadion bulkt het van de bussen. Bus 126 is voor ons. In de bus worden jodenkoeken uitgedeeld door een enthousiaste supporter, hij sist in mjn oor " eet maar op, staat symbool voor > We vreten ze op!!<. Geweldige grap. We vertrekken, op de rotonde van Alkmaar zwaaien honderden Alkmaarders ons uit, zo ook op de viaducten. De stemming is opperbest en kan niet meer kapot!. Het EK”88 gevoel komt weer bij me boven!