Haarlemmermeer en de Stelling van Amsterdam

De Stelling van Amsterdam loopt dwars door de Haarlemmermeer (Heimat van de huidige Neeringgeneratie). Vroeger logeerde ik vaak in Hoofddorp bij mijn zuster en speelde met mijn neefjes op de geniedijk > nooit geweten dat dit onderdeel uitmaakte van de verdedigingslijn rondom Amsterdam. In de Haarlemmermeer zijn nog andere onderdelen van de Stelling van Amsterdam zichtbaar zoals Fort bij Hoofddorp, Fort bij Vijfhuizen (zie foto)  en de batterij aan de IJ-weg.

Voor meer info over de Stelling van Amsterdam www.stellingvanamsterdam.nl  (je kunt op fiets- en wandelroutes klikken om onderdelen van dit Werelderfgoedmonument (UNESCO) van 135 kilometer rondom Amsterdam te fietsen of te wandelen.

Belazerd met bierprijzen

Een beetje Neering houdt van een biertje. Zo kom ik zo nu en dan nog in het cafe dan wel andere horecauitbaters. Sinds de invoering van de euro in dit bij uitstek de branche waar we bedonderd zijn. Met bier is het nog erger. Kijk, en dus klik op, www.bierverliesmeter.nl . Je ziet dat de grote biergiganten aan kartelafspraken hebbben gedaan en de bierprijzen kunstmatig hebben hooggehouden. Je kunt op zeer eenvoudige wijze berekenen voor hoeveel geld je bent benadeeld dan wel bent belazerd.

Bericht nav signaal trendwatcher weblog.