Koude douche voor de Harmonie bioscoop Pathxc3xa9 Alkmaar

Harmonie Alkmaar 4 
Het in nog maar kort geleden dat de Harmonie Bioscoop in Alkmaar overging als Minerva Bioscoop naar het Pathxc3xa9concern. Zou toch verbeteringen moeten opleveren zou je zomaar zeggen. Afgelopen maandagavond was ik met de jongens naar Harry Potter om 21.00.  De omgeving van de bioscoop bij de ingang was spekglad (Geen ijzel oid maar opgevroren dikke vastgereden sneeuw). Bezoekers kwamen ten val en zelf hadden we moeite om overeind te blijven. Opmerkelijk want de winkelstraat achter de hoofdingang  (Zeg maar de winkestraat waar de gevel van de foto in staat) was kurkdroop en volledig sneeuwvrij gemaakt. Dus ik zeg er wat van tegen de kassiere en deze begint direct over "dat de gemeente Alkmaar niets doet". Ik zeg weer op mijn beurt dat de gemeente hier niets mee te maken heeft en dat de bioscoop zelf moet zorgen dat er een goed bereikbare bioscoop is en dat het personeel dus zelf hiervoor moet zorgen vanuit een klantvriendelijk persepectief. De kassiere keek mij hierop ietwat glazig aan. Ik neem de moeite vervolgens om dit te melden via de website van Pathxc3xa9 Harmonie Alkmaar. Ik krijg een reactie terug van Ad van Eekelen (functie onbekend): "Er wordt door de bioscoopmedewerkers regelmatig aan de gladheid bij de entree gewerkt". Niet dank voor uw reactie oid. Niet "we hebben dit direct opgepakt en de entree veilig gemaakt en zullen er voor zorgen dat …… enz" . Een koude douche dus voor de Harmonie Pathxc3xa9 in Alkmaar en nu maar hopen dat de heer van Eekelen eens rustig in de spiegel gaat kijken en zichzelf feedback geeft. Zelf hunker ik weer naar de kleine knusse Corsobioscoop in Castricum waar service en klantvriendelijkheid hoog in het vaandel staat.

Edward Neering / Heiloo

 

Avatar: Fantastiche 3D-film

Avatar_3 Gisteravond met Roy, Abel en Nadia naar Avatar geweest. Geweldige sience fiction epos op een niveau vergelijkbaar met "Lord of the Ring" en de Harry Potterfilms, Echter>>  prettige bijkomstigheid is dat de film in 3D wordt vertoond. Voor het eerst meegemaakt en dit wordt absoluut de nieuwe trend. De 3D-bril is wel even wennen en the kids hadden zelfs pijn op de neus maar dat was dan het enige ongemak. De 3 uur durende film was voorbij voordat we het wisten en allen werden we meegesleept in dit prachtige epos en enthousiasme was groot op de terugweg in de trein naar Heiloo.

Wat ik verder nog wil aanbevelen is het kleine bioscoopje Corso in Castricum. Klein maar fijn zullen we maar zeggen. Prettige persoonlijke bediening, kleine warm ingerichte zalen (2 zalen). Goede brede stoelen, veel beenruimte en geen hoofden voor je in je gezichtsveld. Kortom een perfecte locatie voor een 3D-film op loopafstand van het intercitystation NS in Castricum.

Edward Neering

Opening_weekendacademie_3d_cinema_2 Opening_weekendacademie_3d_cinema_3

Middelste foto: V.l.n.r.: Roy Poelstra, Nadia Visser en Abel Neering

De hel van’63!

De_hel_van_63 Ingezonden review door Henk Bruning bij 4 graden vorst!

Gisteren zijn Angela en ik (en mijn schaatsmaten Kees en Jos met

Cynthia en Beppie) naar de premiere van "De hel van 63" geweest in

Leeuwarden. De premiere was in de hal waarin de start van de 11

steden tocht plaatsvindt. Het is een wereldfilm! Met een lach en een

traan en, zoals Henk Gemser zei, je voelt de kou en de ontbering weer

echt. Een indrukwekkende familiefilm voor jong en oud. Nederland en

Friesland van 1963 komen terug, unieke televisiebeelden uit die tijd

zijn te zien en een vier mooie romantische verhaallijnen die de tocht

der tochten vergezellen.

De winter is gestart, over een week kunnen de schaatsen uit het vet.

Mis de kans niet en ga naar de bioscoop om deze unieke helletocht te

ervaren.

Voor de kenners: Chava voor in ’t Holt, Cas Jansen, Chris Zeegers en

Lourens van den Akker spelen de hoofdrollen samen met Pierre Bokma,

Peter Tuinman en Willeke van Ammelrooij.

Voor meer nieuws kijk je op:

www.dehelvan63.nl

Veel plezier en een mooie schaatswinter in het vooruitzicht

Sportieve groet,

Henk Bruning

Schaatser

Sneek