Lissabon, prachtige stad!

Lisabon 2014 Abel uitzicht 2

Afgelopen week met Abel naar Lissabon geweest. Prachtige stad, lekker weer, veel gedaan. Aanrader voor allen die van steden houden. Gelogeerd in hotel SanaRemo, prima hotel, alleen het ontbijt kan beter.

Lisabon 2014 AZ

Directe aanleiding was de wedstrijd van Benfica tegen AZ. Dat ze zouden verliezen was natuurlijk geen verrassing, hoe dan ook een geweldig leuke ervaring en sfeer om toch een grote wedstrijd met 500 AZ’ers mee te maken.

Lisabon 2014 Edward Kasteel Pena 2

Naast Lissabon ook een dagje buiten de stad geweest naar de burchten/kastelen rond Sintra, Een stuk kouder daar, maar dat terzijde. Moorse kastelen en een prachtige burcht. Zware wandeltocht er naar toe maar zeker de moeite waard!

Lisabon 2014 de oude laars 2

En natuurlijk lekker gegeten in het oude Chiado. Hier zitten we in het door de ANWB gids aangerade restuarantje Bota Alte (De oude laars) Heerlijk gegeten daar, enig minpuntje was dat het zo populair is dat mensen aan het wachten zijn voor een tafeltje. Je krijgt toch het gevoel dat je moet opschieten. Wel een aanrader. adres: Rua da Atalaia 122.

AZ wint bijna met 9 man van Roda JC!!!

AZ juichen

Het was een ongelofelijke avond in het AZ stadion gisteravond. Met broer Ton naar AZ tegen Roda JC. Na 20 minuten staat AZ met 9 man op het veld (ten onrechte rood voor Viergever en terecht rood voor Gudelj) en je denkt dit wordt niets meer aan, een verloren partij! Dan komen ze met 9 man met 1-0 voor en daarna nogmaals met 2-1 en helaas pas in de 90e minuut wordt het alsnog 2-2 ! Een avond die een verloren avond leek te worden werd een topavond want ook 2-2 met 9 man en dan 2 doelpunten maken met 9 man is een topprestatie! Ik zeg…… AZ herbstmeister!

De mening van Piet de Visser over AZ!

De Visser: ‘AZ gaat meedoen om de titel’

Gepubliceerd op 23 november 2013 , 08:53
AZ 2013 2014

ALKMAAR- Hij staat bekend als dé ontdekker van Ronaldo. Meesterscout Piet de Visser (79, foto links) heeft echter ook een loopbaan als trainer achter de rug. Zaterdag staan AZ en Roda JC tegenover elkaar, twee voormalige werkgevers: “Op mijn totoformuliertje staat een 1.”

AZ bedankt publiek

Hoe gaat het met uw gezondheid? “Afgelopen januari heb ik de zoveelste operatie ondergaan. Ik was drie maanden uit de roulatie vanwege een uitgezaaide kankertumor. Die hebben ze gelukkig weg kunnen halen. Na de herstelperiode ben ik alweer op reis geweest naar Mexico, Colombia en Ecuador. Tussendoor ging ik natuurlijk ook nog naar Engeland om mijn werkgever Chelsea te bezoeken. Het gaat dus de goede kant op. Ik ben weer op reis en zie veel wedstrijden. Voetbal is mijn hobby en mijn medicijn.”
Is Chelsea uw enige werkgever? “Volkomen. Vroeger deed ik PSV ernaast, maar op een gegeven moment kwam in Eindhoven de kink in de kabel. Bij PSV gingen ze moeilijk doen, vooral meneer Jan Reker. Na mijn vertrek uit Eindhoven heb ik trouwens ook nog even wat voor AZ gedaan. Dirk Scheringa en Marcel Brands vroegen me om adviezen over spelers in het buitenland. Toevallig of niet, maar dat was precies in het kampioensjaar 2008-2009. Dat vond ik heel leuk om te doen. Toen Chelsea kwam, ben ik daarmee echter gestopt.”
Bent u als scout van Chelsea ook actief voor Vitesse? “De baas van Chelsea heeft twee vrienden die momenteel Vitesse runnen. Hij heeft mij gevraagd om die club een beetje te helpen. Als ik een speler voor Chelsea vind die nog wat moet rijpen, dan bellen we met Vitesse. Ik heb goed contact met Mohammed Allach en Peter Bosz. Momenteel zitten er vijf of zes spelers van Chelsea. Die rijpen lekker daar.”
Ziet u veel wedstrijden in Nederland? “Nou, ik ben vooral actief in Zuid-Amerika. Toch zie ik ook regelmatig wedstrijden in Nederland, al is het via de televisie.”
Wat vindt u van de kritiek op het huidige niveau van de Eredivisie? “Alles staat zo kort op elkaar doordat topclubs niet meer durven te investeren in Zuid-Amerikaanse talenten. Ze hebben vaak gezegd dat ik alleen maar Brazilianen wil stallen in Holland, maar dat is helemaal niet waar. Er gaat gewoon veel talent weg. Ik ben dan een voorstander van kwaliteit terughalen uit het buitenland. Nederlandse jongelingen spelen beter met toptalenten uit het buitenland naast zich. Ik heb dertien jaar voor PSV gescout. In die periode hebben we grote talenten goedkoop gekocht en voor grote bedragen verkocht. Denk aan Ronaldo, Gomes en Jefferson Farfan. Farfan kostte twee miljoen, Gomes nog niet eens. Ze gingen later voor meer dan tien miljoen weg. Ze maakten PSV in de tussentijd drie keer kampioen. Het is niet voor niets dat PSV daarna geen kampioen meer is geworden. In Zuid-Amerika moet je er bovenop zitten. Ik heb laatste weer wat jongens in Colombia en Ecuador gezien, die kun je voor een redelijke prijs kopen. Zulke talenten zijn in Nederland niet te betalen.”
Was Celso Ortiz ook zo’n groot talent? “Ortiz heb ik als jeugdspeler regelmatig aan het werk gezien, bij onder meer Paraguay Onder 17. Toen vond ik hem al een uitstekend spelertje. Ik zag hem tegen Feyenoord weer eens aan het werk. Die jongen speelt fantastisch. Het verwondert me dat hij pas zo laat een kans krijgt bij AZ. Beter laat dan nooit, zullen we maar zeggen.”

AZdevisser84-85

AZ in het seizoen 1984-1985, onder leiding van Piet de Visser (geheel links).

Wat is uw indruk van AZ? “Ik heb AZ dit seizoen alleen op televisie gezien. De ploeg maakt op mij een uitstekende indruk. AZ is een uitgebalanceerde mix tussen jong talent en oudere spelers met ervaring. Er staat een team. Ze gaan dit seizoen meedoen om de landstitel, samen met Ajax, PSV en Vitesse. AZ heeft de ervaring die Ajax en PSV momenteel te weinig hebben. Ik vind het leuk om Dick Advocaat zo bezig te zien. In mijn periode als trainer van ADO Den Haag was hij daar speler. Toen had ik al veel bewondering voor zijn inzet en visie op voetbal. Later heeft hij die lijn als trainer doorgezet.”
Advocaat heeft – net als u – een verleden bij Roda JC, de komende tegenstander. Wat verwacht u van het duel van zaterdag? “Ik vind Roda JC erg wisselvallig. De ene week kunnen ze alles, de andere week helemaal niks. Dat heeft AZ minder. Het is AZ – Roda, dus op mijn totoformuliertje staat een 1. AZ wint. Het is wel speciaal, want Roda-trainer Ruud Brood heeft bij Willem II en NAC ook nog onder mij gespeeld. Ook in Ruud zag ik toen al een potentiële trainer.“
Tot slot: u bent veel in Zuid-Amerika. Heeft u nog een tip voor AZ? “Een scout mag nooit uit zijn programma klappen. Meerdere clubs vragen me dit, maar ik ga geen spelers tippen. Tijdens een reis zie ik twee tot drie wedstrijden per dag, dat maanden lang. Natuurlijk zie ik talent, maar die zijn voor Chelsea of Vitesse. Mijn baas in Londen zal het niet leuk vinden als ik AZ ga helpen.”
Tekst: Daan Ruiter / AZ Media Foto’s: VI-Images & Archief AZ

AZ nestelt zich aan kop Eredivisie

AZ PEC

PEC Zwolle heeft zondag voor eigen publiek met 2-0 verloren van AZ. Door dat resultaat verspeelde de thuisploeg de kans om aan kop van de eredivisie te komen door het puntenverlies van FC Twente, Ajax en PSV. Het was juist AZ dat zich qua aantal punten naast de Tukkers en de landskampioen schaarde.

© Pro Shots
© Pro Shots
© anp

Het was de thuisclub die in de beginfase het meeste initiatief toonde. AZ had donderdag nog in het verre Kazachstan gespeeld voor de Europa League en zou wel eens last kunnen hebben van de lange reis terug. Met dat idee in het achterhoofd drong de ploeg van trainer Ron Jans dan ook aan op de openingstreffer. Maar echt veel kansen creëerde PEC niet in het eerste half uur, AZ trouwens evenmin.
Dat kwam ook door het enigszins twijfelachtige optreden van scheidsrechter Ed Janssen. De arbiter zag eerst dat doelman Esteban van AZ op 5 meter van zijn doel een terugspeelbal van Jeffrey Gouweleeuw in de handen pakte, maar wuifde dat weg. Even later duwde Jan Wuytens met twee handen Joost Broerse onderuit in het 16-metergebied. Dat vond Janssen echter te licht voor een strafschop.
PEC kwam dus niet in de gelegenheid om op voorsprong te komen. Daarnaast moest Ron Jans na ruim een half uur ook nog zijn doelman Kevin Begois vervangen door Leon ter Wielen. De keeper was door zijn enkel gegaan. Een paar minuten na de entree van Ter Wielen kreeg de thuisploeg ook nog zeer ongelukkig de 0-1 om de oren. Maarten Martens zag uit een vrije trap de bal via de rug van PEC-verdediger Broerse in het doel vliegen.
Vlak na rust verdubbelde AZ de marge. Wederom was Martens de aangever, maar dit keer vond hij wel een teamgenoot. Nick Viergever kon volledig vrijstaand de 0-2 inkoppen uit een corner van de Belgische aanvoerder van de Alkmaarders.
Door dat vlugge doelpunt in de tweede helft verstomde het Zwolse publiek in het IJsseldelta Stadion, wat ook zijn uitwerking op de spelers had. Het zelfvertrouwen leek te zijn weggeëbd bij de thuisploeg en de 0-3 hing meer in de lucht dan de 1-2. AZ sprong echter niet zorgvuldig om met de kansen die de ploeg nog kreeg en vooral Berghuis blunderde keer of keer. Daardoor bleef het 0-2. AZ nestelt zich nu in de top van de Eredivisie!

 

Met Eva bij AZ-Cambuur

1234 AZ Eva 2

Jazeker weer 3 punten binnen met AZ! Met deze doldwaze competitie kunnen we met Dickie Advocaat zomaar kampioen worden. We staan na 9 wedstrijden 3 punten van de koploper en iedereen wint van iedereen. Vandaag samen met Eva. Eva was vorig jaar al eens meet bij AZ maar toen gingen we tegen VVV met !-2 thuis in Alkmaar de bietenbrug op. Vandaag was het gelukkig anders en we wonnen met 3-1 van Cambuur Leeuwarden. Slechts 3 punten van de koploper en PEC Zwolle en ADO Den Haag de komende twee weken. Ik heb goede hoop!

AZ gaat weer met Advocaat in zee!

AZ juicht!

Advocaat: ‘Wil aanvallend voetbal’

Gepubliceerd op 16 oktober 2013 , 17:05

ALKMAAR- Onder massale belangstelling van de landelijke media werd Dick Advocaat woensdagmiddag gepresenteerd als nieuwe hoofdtrainer van AZ. De geroutineerde oefenmeester sprak duidelijke taal: “Ik had dit voor geen enkele andere club gedaan.”

Advocaat Close up

“Omdat ik voor het bondscoachschap ging, zou ik eigenlijk geen trainer meer worden bij een club”, zei de oefenmeester die ook tijdens het seizoen 2009-2010 in Alkmaar werkzaam was. “Ik heb onlangs vier clubs afgezegd, waaronder één heel, heel grote. Normaal ben ik niet altijd makkelijk over te halen, maar wel door AZ. Ik had dit voor geen enkele andere club gedaan. AZ is speciaal: als je hier werkt of als gast komt, ervaar je de warmte. Toen ze me vroegen, ging het meteen kriebelen. Ik heb hier namelijk een mooie tijd gehad. Toen ik hier vorige keer wegging dacht ik: potdorie, ik had eigenlijk bij AZ willen blijven.”
‘Talentvolle ploeg’ Advocaat: “Ik ken de ploeg waarmee ik ga werken. Op televisie heb ik bijna iedere wedstrijd gezien, waardoor ik een goed beeld van dit elftal heb. Het is een heel frisse en talentvolle ploeg met veel mogelijkheden. Daar komt bij dat de verschillen in de Eredivisie steeds kleiner worden. Ik ben benieuwd tot waar we met elkaar kunnen reiken. Ik wil AZ met plezier en aanvallend laten spelen. Een elftal waarvoor mensen naar het stadion komen. Ons doel? We gaan voor Europees voetbal.”
Drive “Ik ben inderdaad 66, maar ik heb nog steeds de drive om dagelijks op het veld te staan”, vervolgde Advocaat. “Het wordt pas zwaar als dingen beginnen te irriteren. Dat heb ik vorig seizoen ervaren.”

Stewart: ‘Ontzettend vereerd’ “Toon Gerbrands en ik hebben ons de afgelopen dagen verbaasd over de namen van nieuwe trainers die in de media werden genoemd”, zei Directeur Voetbalzaken Earnest Stewart. “Met Advocaat hebben we een trainer met een behoorlijk groot palmares binnengehaald. We zijn ontzettend vereerd dat hij onze hoofdmacht de komende tijd gaat leiden.”
‘Goede mix’ Stewart: “We wilden een grote trainer binnenhalen. Ik denk dat de kwaliteiten van Advocaat een goede mix vormen met onze spelersgroep. We willen met hem dominant en aanvallend gaan voetballen. Dat zien de mensen hier graag.”

Bovenstaande tekst: Bron AZ site  Fotootje: Ed van der Pol

____________________________________________________________

Dick begrijpt het! Eerder werd Ruud Gullit genoemd maar gelukkig is gekozen voor de Hagenaar! Overigens over drie weken AZ- ADO Den haag.

AZ Gullit

Foto Gullit: Edward Neering

Gert Jan Verbeek weg bij AZ!

adam maher met beker

Foto: Adam Maher met de KNVB beker

Gert Jan Verbeek vertrekt bij AZ. Dit is officieel bekend gemaakt door AZ. Gebrek aan chemie tussen trainer en groep is de reden. Om 12. 00 uur is er een persconferentie. Na het het dramatische competitieseizoen van vorig jaar (11e en bijna degradatiespook) werd alles gecamoufleerd door het winnen van de de KNVB beker, een fantastische prestatie. Dit jaar ging Verbeek  voor een compacte speelstijl wat absoluut niet des AZ is. Ook hield hij vast aan de matige inzet van Victor Elm (zeer veel sloridige passes en een beperkt voetballer) en Roy Beerens, die angstig onder zijn niveau speelt. De uitwedstrijden tegen Heerenveen, NAC en Utrecht kan je verliezen maar de manier waarop was belabberd. Ja, wel gewonnen van Ajax en PSV. De beslissing was door AZ al genomen voor de winst tegen PSV dus de victorie tegen de eindhovenaren is een eindgeschenk aan Gert Jan Verbeek. Een mooie rechtlijnige trainer die overigens openlijk flirt met Twente dus misschien is de deal daar al gemaakt. Ben benieuwd wie de opvolger gaat worden. Laten we hopen dat het niet Alex Pastoor wordt!!

Mogelijke opvolgers: Shota Averladze, Dick Advocaat of Co Adriaanse

AZ PSV

Foto: Viergever kopt de 1-0 vanuit een prachtige corner van Martens tegen PSV

Gert Jan Verbeek

Gert Jan Verbeek