Lissabon, prachtige stad!

Lisabon 2014 Abel uitzicht 2

Afgelopen week met mijn zoon  naar Lissabon geweest. Prachtige stad, lekker weer, veel gedaan. Aanrader voor allen die van steden houden. Gelogeerd in hotel SanaRemo, prima hotel, alleen het ontbijt kan beter.

Lisabon 2014 AZ

Directe aanleiding was de wedstrijd van Benfica tegen AZ. Dat ze zouden verliezen was natuurlijk geen verrassing, hoe dan ook een geweldig leuke ervaring en sfeer om toch een grote wedstrijd met 500 AZ’ers mee te maken.

Lisabon 2014 Edward Kasteel Pena 2

Naast Lissabon ook een dagje buiten de stad geweest naar de burchten/kastelen rond Sintra, Een stuk kouder daar, maar dat terzijde. Moorse kastelen en een prachtige burcht. Zware wandeltocht er naar toe maar zeker de moeite waard!

Lisabon 2014 de oude laars 2

En natuurlijk lekker gegeten in het oude Chiado. Hier zitten we in het door de ANWB gids aangerade restuarantje Bota Alte (De oude laars) Heerlijk gegeten daar, enig minpuntje was dat het zo populair is dat mensen aan het wachten zijn voor een tafeltje. Je krijgt toch het gevoel dat je moet opschieten. Wel een aanrader. adres: Rua da Atalaia 122.

AZ wint bijna met 9 man van Roda JC!!!

AZ juichen

Het was een ongelofelijke avond in het AZ stadion gisteravond. Met broer Ton naar AZ tegen Roda JC. Na 20 minuten staat AZ met 9 man op het veld (ten onrechte rood voor Viergever en terecht rood voor Gudelj) en je denkt dit wordt niets meer aan, een verloren partij! Dan komen ze met 9 man met 1-0 voor en daarna nogmaals met 2-1 en helaas pas in de 90e minuut wordt het alsnog 2-2 ! Een avond die een verloren avond leek te worden werd een topavond want ook 2-2 met 9 man en dan 2 doelpunten maken met 9 man is een topprestatie! Ik zeg…… AZ herbstmeister!

AZ nestelt zich aan kop Eredivisie

AZ PEC

PEC Zwolle heeft zondag voor eigen publiek met 2-0 verloren van AZ. Door dat resultaat verspeelde de thuisploeg de kans om aan kop van de eredivisie te komen door het puntenverlies van FC Twente, Ajax en PSV. Het was juist AZ dat zich qua aantal punten naast de Tukkers en de landskampioen schaarde.

© Pro Shots
© Pro Shots
© anp

Het was de thuisclub die in de beginfase het meeste initiatief toonde. AZ had donderdag nog in het verre Kazachstan gespeeld voor de Europa League en zou wel eens last kunnen hebben van de lange reis terug. Met dat idee in het achterhoofd drong de ploeg van trainer Ron Jans dan ook aan op de openingstreffer. Maar echt veel kansen creëerde PEC niet in het eerste half uur, AZ trouwens evenmin.
Dat kwam ook door het enigszins twijfelachtige optreden van scheidsrechter Ed Janssen. De arbiter zag eerst dat doelman Esteban van AZ op 5 meter van zijn doel een terugspeelbal van Jeffrey Gouweleeuw in de handen pakte, maar wuifde dat weg. Even later duwde Jan Wuytens met twee handen Joost Broerse onderuit in het 16-metergebied. Dat vond Janssen echter te licht voor een strafschop.
PEC kwam dus niet in de gelegenheid om op voorsprong te komen. Daarnaast moest Ron Jans na ruim een half uur ook nog zijn doelman Kevin Begois vervangen door Leon ter Wielen. De keeper was door zijn enkel gegaan. Een paar minuten na de entree van Ter Wielen kreeg de thuisploeg ook nog zeer ongelukkig de 0-1 om de oren. Maarten Martens zag uit een vrije trap de bal via de rug van PEC-verdediger Broerse in het doel vliegen.
Vlak na rust verdubbelde AZ de marge. Wederom was Martens de aangever, maar dit keer vond hij wel een teamgenoot. Nick Viergever kon volledig vrijstaand de 0-2 inkoppen uit een corner van de Belgische aanvoerder van de Alkmaarders.
Door dat vlugge doelpunt in de tweede helft verstomde het Zwolse publiek in het IJsseldelta Stadion, wat ook zijn uitwerking op de spelers had. Het zelfvertrouwen leek te zijn weggeëbd bij de thuisploeg en de 0-3 hing meer in de lucht dan de 1-2. AZ sprong echter niet zorgvuldig om met de kansen die de ploeg nog kreeg en vooral Berghuis blunderde keer of keer. Daardoor bleef het 0-2. AZ nestelt zich nu in de top van de Eredivisie!

 

Met Eva bij AZ-Cambuur

1234 AZ Eva 2

Jazeker weer 3 punten binnen met AZ! Met deze doldwaze competitie kunnen we met Dickie Advocaat zomaar kampioen worden. We staan na 9 wedstrijden 3 punten van de koploper en iedereen wint van iedereen. Vandaag samen met Eva. Eva was vorig jaar al eens meet bij AZ maar toen gingen we tegen VVV met !-2 thuis in Alkmaar de bietenbrug op. Vandaag was het gelukkig anders en we wonnen met 3-1 van Cambuur Leeuwarden. Slechts 3 punten van de koploper en PEC Zwolle en ADO Den Haag de komende twee weken. Ik heb goede hoop!

AZ gaat weer met Advocaat in zee!

AZ juicht!

Advocaat: ‘Wil aanvallend voetbal’

Gepubliceerd op 16 oktober 2013 , 17:05

ALKMAAR- Onder massale belangstelling van de landelijke media werd Dick Advocaat woensdagmiddag gepresenteerd als nieuwe hoofdtrainer van AZ. De geroutineerde oefenmeester sprak duidelijke taal: “Ik had dit voor geen enkele andere club gedaan.”

Advocaat Close up

“Omdat ik voor het bondscoachschap ging, zou ik eigenlijk geen trainer meer worden bij een club”, zei de oefenmeester die ook tijdens het seizoen 2009-2010 in Alkmaar werkzaam was. “Ik heb onlangs vier clubs afgezegd, waaronder één heel, heel grote. Normaal ben ik niet altijd makkelijk over te halen, maar wel door AZ. Ik had dit voor geen enkele andere club gedaan. AZ is speciaal: als je hier werkt of als gast komt, ervaar je de warmte. Toen ze me vroegen, ging het meteen kriebelen. Ik heb hier namelijk een mooie tijd gehad. Toen ik hier vorige keer wegging dacht ik: potdorie, ik had eigenlijk bij AZ willen blijven.”
‘Talentvolle ploeg’ Advocaat: “Ik ken de ploeg waarmee ik ga werken. Op televisie heb ik bijna iedere wedstrijd gezien, waardoor ik een goed beeld van dit elftal heb. Het is een heel frisse en talentvolle ploeg met veel mogelijkheden. Daar komt bij dat de verschillen in de Eredivisie steeds kleiner worden. Ik ben benieuwd tot waar we met elkaar kunnen reiken. Ik wil AZ met plezier en aanvallend laten spelen. Een elftal waarvoor mensen naar het stadion komen. Ons doel? We gaan voor Europees voetbal.”
Drive “Ik ben inderdaad 66, maar ik heb nog steeds de drive om dagelijks op het veld te staan”, vervolgde Advocaat. “Het wordt pas zwaar als dingen beginnen te irriteren. Dat heb ik vorig seizoen ervaren.”

Stewart: ‘Ontzettend vereerd’ “Toon Gerbrands en ik hebben ons de afgelopen dagen verbaasd over de namen van nieuwe trainers die in de media werden genoemd”, zei Directeur Voetbalzaken Earnest Stewart. “Met Advocaat hebben we een trainer met een behoorlijk groot palmares binnengehaald. We zijn ontzettend vereerd dat hij onze hoofdmacht de komende tijd gaat leiden.”
‘Goede mix’ Stewart: “We wilden een grote trainer binnenhalen. Ik denk dat de kwaliteiten van Advocaat een goede mix vormen met onze spelersgroep. We willen met hem dominant en aanvallend gaan voetballen. Dat zien de mensen hier graag.”

Bovenstaande tekst: Bron AZ site  Fotootje: Ed van der Pol

____________________________________________________________

Dick begrijpt het! Eerder werd Ruud Gullit genoemd maar gelukkig is gekozen voor de Hagenaar! Overigens over drie weken AZ- ADO Den haag.

AZ Gullit

Foto Gullit: Edward Neering

Gert Jan Verbeek weg bij AZ!

adam maher met beker

Foto: Adam Maher met de KNVB beker

Gert Jan Verbeek vertrekt bij AZ. Dit is officieel bekend gemaakt door AZ. Gebrek aan chemie tussen trainer en groep is de reden. Om 12. 00 uur is er een persconferentie. Na het het dramatische competitieseizoen van vorig jaar (11e en bijna degradatiespook) werd alles gecamoufleerd door het winnen van de de KNVB beker, een fantastische prestatie. Dit jaar ging Verbeek  voor een compacte speelstijl wat absoluut niet des AZ is. Ook hield hij vast aan de matige inzet van Victor Elm (zeer veel sloridige passes en een beperkt voetballer) en Roy Beerens, die angstig onder zijn niveau speelt. De uitwedstrijden tegen Heerenveen, NAC en Utrecht kan je verliezen maar de manier waarop was belabberd. Ja, wel gewonnen van Ajax en PSV. De beslissing was door AZ al genomen voor de winst tegen PSV dus de victorie tegen de eindhovenaren is een eindgeschenk aan Gert Jan Verbeek. Een mooie rechtlijnige trainer die overigens openlijk flirt met Twente dus misschien is de deal daar al gemaakt. Ben benieuwd wie de opvolger gaat worden. Laten we hopen dat het niet Alex Pastoor wordt!!

Mogelijke opvolgers: Shota Averladze, Dick Advocaat of Co Adriaanse

AZ PSV

Foto: Viergever kopt de 1-0 vanuit een prachtige corner van Martens tegen PSV

Gert Jan Verbeek

Gert Jan Verbeek

AZ na de brand!

AZ brand

 

Update om 14.00 uur

Loting AZ in EL:  Groep L: AZ Alkmaar PAOK Saloniki (Gr) (Huub Stevens) Maccabi Haifa FC uit Israel FC Shaktar Karagandy uit Kazachstan.

Zo op het eerste oog en gehoor biedt dit perspectief!

 

Update om 12.00 uur:

AZ is door het oog van de naald gekropen en zich alsnog op wonderbaarlijke wijze geplaatst voor de EL. De Grieken hadden ineens peper in de bips (doping?) en speelden 100% beter dan gisterenavond. AZ was geen schim van gisteren maar met mazzel (bal op de lat in de laaste minuut na een spervuur van kansen voor de Grieken) geplaatst voor EL. Uiteindelijk moet je er wel bij zeggen dat AZ 89 minuten heeft gespeeld met 10 man, dus toch knap!!

Heiloo. 10.30 uur:

Zodadelijk weer na AZ stadion na brand van gisteren. Franse Scheidsrechter heeft blijkbaar contact met een belchinees want fluit in het consequent in het nadeel van AZ. (Eerste minuut rood en strafschop na schwalbe enz) …… Wordt het toch nog even billenknijpen de resterende 31 minuten vanaf 11. uur. .